Azt kérik a miskolci polgármestertől, hogy saját luxusbuszát ajánlja fel a mozgássérülteknek

A miskolci Fidesz egyeztetést kezdeményez a városvezetésnél annak érdekében, hogy feloldják a mozgássérülteket érintő megalázó helyzetet.

2023. 08. 09. 13:24
null
Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalázó és méltatlan helyzetbe hozta a mozgáskorlátozottak egy részét a baloldali városvezetés Miskolcon – így reagált a témában megjelent cikkünkre Bajusz Gábor, miskolci fideszes önkormányzati képviselő. A politikus ennek kapcsán felidézte: egyeztetés nélkül tiltották ki a mozgássérültek által használt elektromos mopedeket a busz és villamos járatokról.

mozgássérült
Hollósy András, a Fidesz–KDNP frakciószövetség szóvivője felajánlotta a segítséget a mozgássérültek érdekében Fotó: Fidesz, Miskolc


 

Megvizsgálták a villamosokat

– Egyes esetekben rendőrt is hívtak a mozgássérültekre, akiket teljesen megaláztak nehéz helyzetükben. Azt javasoljuk, hogy az érintett mozgássérülteknek szerezzenek be olyan eszközöket, amelyekkel biztonságosan tudják használni a miskolci tömegközlekedést.

Amíg ez nem valósul meg, Veres Pál polgármester 35 milliós luxusbuszát bocsássák a rászoruló miskolci mozgáskorlátozottak rendelkezésre, hogy eljussanak kórházba és közintézményekbe

– fogalmazott Bajusz Gábor.

A Fidesz–KDNP frakciószövetség szóvivője kifejtette, információjuk szerint a Vasúti Hatósági Főosztály alaposan megvizsgálta az átadás előtt mind a 31 darab Skoda 26T típusjelű miskolci villamost, amelyen négy olyan pont található, ahol mozgássérülteknek és babakocsiknak biztonsági övvel ellátott részt alakítottak ki.

A mozgássérült férfinak receptet kellene kiváltania, de nem tud útnak indulni villamossal Fotó: Fidesz, Miskolc


 

Egyeztetést sürgetnek a mozgássérültekért

– A hatóság nem tiltotta meg az elektromos mopedek szállítását, a városok jogkörébe, szubjektív megítélése alá esik, hogy milyen szabályokat, és hogyan alkalmaznak. Bár Budapesten és Debrecenben már évek óta nem lehetséges a közlekedési vállalat szabályzata alapján hasonló járművek utaztatása, nemrégiben a 4-es, 6-os Combino villamosokon elvégeztek egy tesztelést a közlekedési vállalat és a mozgássérült szervezetek bevonásával – mondta Hollósy András. Hozzátette: megvizsgálták, hogy egy extrém, harminc kilométer/órás vészfékezés esetén egy mopedjében ülő emberre, aki mintegy kétszáz kilogramm tömegű, hogyan reagál a biztonsági öv.

Gondban a mozgássérültek egy része Miskolcon Fotó: Fidesz, Miskolc

Szavai szerint a tesztelés bebizonyította, hogy biztonsági rögzítéssel megoldható az utazása ezeknek a mozgássérült embereknek.

– Ennek alapján javaslatot teszünk a városvezetésnek, hogy vizsgálják felül az elektromos mopedek, villamoson történő biztonságos közlekedési lehetőségét. Ebben partnerek vagyunk, és felajánljuk együttműködésünket a mozgáskorlátozottak érdekében! – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP frakciószövetség szóvivője.

Borítókép: Bajusz Gábor fideszes önkormányzati képviselő megdöbbenve hallgatta a mozgássérült férfi szomorú történetét (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.