Botrány Horvátországban: Zadarban hagyta magyar utasait a Ryanair

Csaknem egy napig hitegették az utasokat, a legtöbben repülő helyett taxival vagy busszal indultak haza.

Magyar Nemzet
2023. 08. 06. 19:40
null
2022.08.24. Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, Ryanair légitársaság Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az utasok hiába várták Zadarban azt a Ryanair-gépet, ami az ítéletidőben Zágrábban szállt le péntek este. A legrosszabb a bizonytalanság volt és hogy sem a légitársaság, sem pedig a zadari reptéri személyzet nem törődtek az utasokkal – olvasható a Bors cikkében. A bulvárlappal egy fiatal magyar pár is megosztotta a történetét, akik a várakozók között voltak. Barnabás és barátnője végül belefáradtak a várakozásba, így busszal és szülői segítséggel jutottak haza. 

A cikk szerint a Budapestről induló járat már 70 perc késéssel indult el Zadarba, azonban a brutális viharok miatt a gép először egy órát körözött, majd úgy döntöttek, hogy Zadar helyett a biztonságosabb Zágrábban szállnak le. 

Viszont erről a Zadarban várakozó utasokat nem értesítették, így a Zágrábba vitt utasok szállás nélkül ácsorogtak az idegen városban, míg a hazaútra készülő zadariak számára nem volt elérhető járat. 

Voltak, akik egy napot vártak a repülőre, de hiába

A Zadarban várakozó utasok többsége órák hosszat, sokan pedig majdnem, míg mások több mint egy napot ácsorogtak a váróban, miközben információ nélkül várták a mentesítő járatot. A Borsnak nyilatkozó Barnabás és barátnője éppen hazafelé készültek a nyaralásukból: 

Pénteken 22:35-re volt kiírva a járat, de folyamatosan csúszott, először perceket, aztán órákat. Nem tudtunk semmit, csak azt ismételgették, hogy késik 

– mesélték. 

– Senki nem tudott semmit, nem foglalkoztak velünk. A központ sem mondott semmit, hanem csak azt, hogy beszéljünk az ott dolgozókkal, akik szintén nem mondtak semmit. Emellett azt sem tudtuk, hogy az esti járat elindul-e, hiszen egyrészt addig is hitegettek, másrészt addigra sokan valahogyan elvonatoztak, eltaxiztak vagy elbuszoztak, így féltünk, hogy ha nem marad elég utas, el sem indítják a gépet – mondta a fiatal.

Barnabás és barátnője ezért úgy döntöttek, saját kezükbe veszik a sorsukat, és megbeszélték:

Zágrábba eljutnak, oda pedig a szüleik elmennek értük. A fiatal pár azonban ezt az utat is 8 óra alatt tudta csak megtenni, busszal az óriási dugók miatt, a fiú szülei négy órát vártak rájuk a horvát fővárosban. 

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.