Egy szabadnapos tűzoltó segített a bajba jutott túrázónak

A Megyer-hegyi Tengerszemnél kellett segítenie a zászlósnak.

Magyar Nemzet
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2023. 08. 01. 7:20
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencse, hogy Tar Barnabás Tamás tűzoltó zászlós, székesfehérvári hivatásos tűzoltó azt választotta, hogy a szabadnapján a magasban tölti az idejét: a Megyer-hegyi Tengerszemnél túrázott, amikor meglátta, hogy egy másik túrázó rosszul van, vízért nyúl, és leesik a sziklára. Azonnal lesietett hozzá, hívta a 112-t, és elsősegélyben részesítette az akkor már eszméletlen sérültet − írt az esetről Facebook-posztjában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A poszt szerint a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a tízméteres mélységből mentőkötél és board segítségével emelték ki a sérültet, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A mentésben Tar Barnabás Tamás is segített. 

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.