Erdő Péter megáldotta a Szent Korona virágszobrot Esztergomban + videó

A hagyományoktól eltérően nem megy Debrecenbe a Szent Koronát és a koronázási ékszereket ábrázoló hatalmas virágszobor, hanem az ünnepségek idejére is marad Esztergomban. A fantasztikus látványt nyújtó alkotást Erdő Péter bíboros augusztus 15-én, a Nagyboldogasszony mise után áldotta meg.

MAGYAR NEMZET
Forrás: KEMMA.HU2023. 08. 15. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államalapítás idei esztergomi ünnepségsorozatát – szakítva a korábbi évek tradícióival – ezúttal az Erzsébet parkban tartják. A többnapos kulturális, közéleti eseménysor nyitányaként is felfogható a Szent Korona virágszobor megáldása. Az elmúlt években a bazilika melletti téren állították fel a hatalmas kompozíciót, ahová sokan elzarándokoltak, hogy lefotózzák le a szobrot – számolt be róla a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma.

Most nem kell a Várhegyre felkapaszkodni, ezúttal a Vízivárosban, a Duna partján lévő Erzsébet park várja az alkotás és a hétvégi ünnepség iránt érdeklődőket. Az áldásadási ceremónián Erdő Péter bíboros beszédében többek között rámutatott, hogy „a most megáldott Szent Korona virágszobor, hazánk királyainak emlékét felidézve nemzetünk szeretetére indít bennünket.” A bíboros imádságában arra kérte a mennyei Atyát, hogy Szent István és a többi szent király közbenjárására hallgassa meg a ma imádkozók kéréseit. A rövid szertartás a virágszobor megáldásával ért véget.

Az Esztergomban megrendezett, augusztus 18-ától 20-áig tartó Szent István Napok alkalmával az Erzsébet parkban felállított színpadon mások mellett látható lesz a temesvári Csiky Gergely Állami Színház, Roby Lakatos hegedűvirtuóz, a Veszprémi Kabóca Színház, a Magyarock Dalszínház, a Forrás Színház és a Babits Mihály Színház egy-egy produkciója, fellépése.

Mellettük filmvetítések, gasztroudvar, gyermekfoglalkozások várják az ünneplő közönséget a Duna-parti helyszínen.

Augusztus 20-án, vasárnap 10.30-kor Novák Katalin köztársasági elnök mondja az ünnepi beszédet szintén itt, Esztergomban.

Borítókép forrása: Kemma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.