Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Erős függőséggel magyarázta egy bolgár férfi azt, hogy több mint ezer doboz cigit szállít

Szenvedélybetegsége nem lesz kifizetődő, többmilliós bírságot kell majd fizetnie.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenvedélybetegsége nem lesz kifizetődő és többmilliós bírságot kell majd fizetnie annak a bolgár férfinak, akit több mint ezer doboz cigarettával buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai (NAV) az M7-esen – derül ki a NAV közleményéből.

A tájékoztatásból kiderül: három férfi tartott Bulgáriából Franciaországba, amikor a sztrádáról lekísértek autójukat ellenőrzésre a járőrök. Az egyik útiholmiban a bepakolt ruhák több mint ezer doboz, különféle fajtájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtettek. 

A füstölnivaló tulajdonosa azt mondta, hogy rengeteget dohányzik barátaival, ezért próbálta elrejteni a termékeket. 

A férfi több mint hárommillió forint bírságra is számíthat a jövedéki törvénysértés miatt. Az egyenruhások az 1188 doboz adózatlan dohánygyártmányt lefoglalták és eljárást indítottak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.