Főszerepben a napsütés, visszatért a nyár

Igazi strandidővel indul a hét, hétfőn délután akár 34 fokot is mutathatnak a hőmérők országszerte.

Munkatársunktól
Forrás: met.hu2023. 08. 14. 6:18
Little,Boy,Swims,Independently,In,A,Large,Pool,In,Special, gyermek, medence, nyár, strand
2292806915 Fotó: Aleksandr Finch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűvösen indul a hét első napja, 12-14 fok van csupán, de gyorsan melegszik majd a levegő, és délelőtt már 20-25 fok között lesz az átlaghőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint derült idő lesz, csupán néhány gomolyfelhő lehet az égen. Eső nem lesz, csak a szél élénkül meg, főképp a Kisalföldön számíthatunk délies légmozgásra, másutt jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kép: Met.hu

Szerdától záporok, zivatarok is jöhetnek

A hét közepe táján viszont egy kicsit megmozdul fölöttünk a légkör:  az 500 hPa-os nyomási mezőn (megközelítőleg 5500 m magasságon) egy hidegcsepp rajzolódik ki, amely déli irányból érkezik, és szerdán, csütörtökön lesz fölöttünk a középpontja. Ez a piciny magassági légörvény kissé nedvesebb levegőt sodor térségünk fölé: több gomolyfelhő képződik, és megjelennek a záporok, zivatarok is – ám a legfrissebb számítások szerint csak kevés helyen alakulhatnak ki .

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Aleksandr Finch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.