Gulyás Gergely: Ez nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet

A miniszter azt reméli, a végén mindenki megtudhatja, hogy kik vásárolták meg a magyar baloldalt

2023. 08. 24. 14:29
Forrás: Videa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lepődött meg a hír hallatán Gulyás Gergely, hogy a magyarországi szervezetek közül a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat kapta a legtöbb pénzt a Soros-alapítványoktól. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzet kérdésére a csütörtöki Kormányinfón hangsúlyozta: 

Karácsonyéknak el kell számolni azzal, hogy mire költötték ezeket a pénzeket. 

Mint mondta, miután a nyilvános információk egy része szerint a kapott összeg a koronavírus-járvány elleni küzdelmet szolgálta, tehát bizonyára jó célra ment. Ettől függetlenül azonban minden külföldi támogatásról érdemes beszámolni. Sajnálatos módon azonban a főpolgármester és a baloldal a külföldről kapott támogatásokkal a mai napig nem tudott elszámolni. 

A miniszter úgy vélte, a baloldal milliárdos támogatásai nemzetbiztonsági kockázatot vethetnek fel. De ebben a kérdésben is a legfontosabb az átláthatóság. Mint fogalmazott,

azok, akik magukat az átláthatóság apostolaként tüntetik fel, azok úgy kaptak többmilliárdos összeget egy választási kampányban, hogy a mai napig nem mondják meg, hogy honnan kapták a támogatást. Annyit tudunk, hogy külföldről

– mondta a tárcavezető. Éppen ezért minden szabályozás alapja a transzparencia. A választóknak tudniuk kell – pontosan azért, hogy a nemzetbiztonsági kockázat csökkenjen –, hogy ki, mikor és milyen önkormányzatnak ad pénzt – mutatott rá, majd reményét fejezte ki, hogy a végén mindenki megtudhatja, hogy kik vásárolták meg a magyar baloldalt.

Arra, hogy felmerülhet-e a gyanú, hogy Karácsony Gergely előválasztási kampányát is külföldről finanszírozták-e, a tárcavezető kiemelte: arra kell válaszolni, hogy hol van és honnan jött a pénz, az véget vethet a találgatásoknak. Emlékezetes, a mozgalom félmilliárd forintot gyűjtött össze, állításuk szerint mikroadományokból. A pénz azonban angol fontban és euróban került Karácsonyékhoz.

Felelőtlen döntés a fővárostól

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Üllői úti sávelválasztó karókról is beszélt, az autósüldözés újabb fejezetének tartja a történteket. 

A tárcavezető szerint a főváros korábban megelégedett azzal, hogy csak azokat büntesse és illesse megvetésével, akik autót használnak. Ez most annyival lett súlyosabb, hogy azok életét is megnehezíti, akik dolgoznak az autóval, akik életeket mentenek. 

Szerinte az intézkedés, valamint a fővárosi vezetés azon nyilatkozata, hogy a mentőautó elfér azon a területen, felelőtlenség – húzta alá. Mint mondta, még a jogi megítélése is vitatható annak, hogy ha egy mentőautó az említett intézkedés miatt nem tudja elvégezni a munkáját, milyen következményekkel kell számolnia annak, aki erről döntött. 

Borítókép: Ünnepség a Lánchíd átadásán (Forrás: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.