Hamarosan újra tiszteletét teszi a nyár idehaza, de van, aki komolyan szenvedni fog

Most még felkészülhet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, NNK2023. 08. 10. 15:48
null
Córdoba, 2023. április 26. Kánikulai meleget, 38 Celsius-fokot mutat egy utcai hőmérő az andalúziai Córdobában 2023. április 26-án, amikor nyári hőség uralkodik Spanyolországban, különösen a déli részén. MTI/EPA/EFE/Salas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és csapadék sem valószínű. Az északnyugati, északi szél elvétve megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul – írja hétvégi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton napos időre lehet számítani, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 8, 16 fokról 

délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is napos idő várható, többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Általában nem lesz csapadék, de kicsi eséllyel az északnyugati határszélre besodródhat az Alpokból egy-egy zápor. A légmozgás mérsékelt marad, a minimum-hőmérséklet 11, 18, a maximum 26 és 31 fok között alakul.

Közben az NNK arról ír, hogy a napokban a melegedés miatt a pollenterhelés gyors fokozódására kell felkészülni, úgyhogy, bár visszatér a nyár, az allergiások jobb, ha előkészítik a szemcseppet és az orrspray-t, ugyanis a parlagfű pollenkoncentrációja most országosan még csak közepes, a következő időszakban egyre több helyen éri el a magas szintet, 

helyenként nagyon magas koncentráció is előfordulhat.

És ez még nem minden. A csalánfélék pollenkoncentrációja már most országosan magas. Az útifű, a libatopfélék, az üröm és a kenderfélék virágporának koncentrációja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el, a pázsitfűfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak, a gyékény és a sás pollenszemei országosan alacsony koncentrációban vannak jelen – hívták fel a figyelmet. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Salas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.