A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Karácsony-karók – Időt kér a közlekedőktől a BKK

A fővárosi cég Waze-adatokra hivatkozva értékeli az Üllői út forgalmát.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Üllői úton és a Váci úton kialakított új kerékpársávokat egyre többen használják, de idő kell, hogy minél többen megismerjék és megszokják az új útvonal adta előnyöket − fogalmazott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez a sávok keddi avatója alkalmából eljuttatott közleményben. Szerintük az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett – azaz jól látható elválasztó elemekkel határolt – kerékpársávoknak köszönhetően ma már könnyebben, biztonságosabban lehet megközelíteni a sugárutak mentén lévő üzleteket, irodákat, egyetemeket, múzeumokat, busz- és vasútállomásokat.

Közölték azt is: 

kamerakép-analízis technológiával, hurokdetektorokkal és folyamatosan frissülő Waze-adatokkal figyelik a forgalom átrendeződését, 

és az első néhány hét adatai szerint a mikromobilitási eszközökkel − például kerékpárral és rollerrel − közlekedők döntő többsége már birtokba vette a védett útfelületet. 

A Waze-ra hivatkozva a BKK úgy fogalmazott: jelenleg hat százalékkal kisebb a torlódások átlagos mértéke az érintett útszakaszokon, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Igaz, azt már nem tették hozzá, hogy a viszonyítási alapul szolgáló időszakban még metrópótló buszok rótták az érintett útszakaszokat.

A közleményben kitértek arra is, hogy az Országos Mentőszolgálat észrevételeire reagálva a BKK és a Budapest Közút egyeztetést kezdeményezett a mentőszolgálattal. Mint ismert, a napokban az Országos Mentőszolgálat és Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke között élénk vita bontakozott ki, mivel a mentők kifogásolták, hogy a kihelyezett karók gátolják őket a mozgásban.

 

Borítókép: Dugó az Üllői úton (Fotó: Mirkó István)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.