Iskolák és civil szervezetek kapták a népszámlálás során használt tableteket

Nyitrai Zsolt: Magyarország kormánya megbecsüli és támogatja a civil érdekképviseletek munkáját, működését. Számíthatunk egymásra!

Magyar Nemzet
2023. 08. 06. 15:17
NYITRAI Zsolt
Budapest, 2022. december 6. Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök fõtanácsadója a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös sajtótájékoztatóján a kamara budapesti székházában 2022. december 6-án. A két szervezet aláírásgyûjtést indított a Márki-Zay Péter polgármester kezdeményezésére Hódmezõvásárhelyen bevezetett földadó ellen. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány a népszámlálás során használt táblagépek egy részét az iskoláknak, a többit pedig civil szervezeteknek adományozta – közölte a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap. Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára feltöltött videóban hozzátette, hogy a szolgáltató államban hisznek, és partnerségben dolgoznak együtt a civil szervezetekkel. 

 A népszámlálásnál használt táblagépeket a jövőben társadalmi csoportok használhatják feladataik elvégzésénél és a kommunikációban. 

– Modern eszközöket kaptak mások mellett a nagycsaládosok, a polgárőrök, a fogyatékossággal élők, a nyugdíjasok csoportjai, az önkéntes tűzoltók és a cukorbetegek is – ismertette a miniszterelnök főtanácsadója. 

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: 

Magyarország kormánya megbecsüli és támogatja a civil érdekképviseletek munkáját, működését. Számíthatunk egymásra!

A közösségi oldalra feltöltött videóban Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke is megköszönte a kapott modern eszközöket. 

Borítókép: Nyitrai Zsolt. (Fotó: Soós Lajos/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.