Karácsony embere méricskéli, hogy elfér-e egy mentőautó a biciklisávban

Minderről az Index számolt be. Békülős közeledés lenne a mostani gesztus?

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 11:56
null
Borítókép: Dugó az Üllői úton (Fotó: Mirkó István)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Klinikák metrómegállónál találkozott a minap az Index újságírója a főpolgármester kabinetfőnökével, Balogh Samuval, hogy személyesen is megnézzék, be tud-e hajtani egy mentőautó a zöld karókkal védett kerékpársávra, és azon végig tud-e menni. A városvezetés szerint simán, az OMSZ szóvivője szerint számukra nehézségeket okoz. 

Az Index tudósítása szerint 

a pollerekként azonosított „gerikarók” között be lehet hajtani, a bringaúton pedig − ha szűken is − de elfér egy mentőautó.

Balogh Samu a cikkben úgy magyarázza: rengetegen vannak, akik szívesen bicikliznének, de a nagy forgalom miatt tartózkodnak a tekeréstől. Nekik akarnak kedvezni azzal, hogy védett, úgynevezett pollerekkel elválasztott biciklisávokkal kötötték össze a belvárost a városközponttól távolabbi kerületekkel. 

Mint arról lapunk is beszámolt, pár napja tette közzé Facebook-posztját az Országos Mentőszolgálat, amely szerint a Váci és az Üllői út kerékpársávjai mellé kihelyezett zöld karók miatt nehezebbé vált a mentőautók közlekedése.

Egyébként nem mindig volt ilyen kedvező a hangulat az Index és Budapest baloldali városvezetése között. Mint ismert, 2021-ben jelent meg a portálon a „Budapest vezetése eladná a Városháza épületét” című vezető anyag, amelyben arról írtak, hogy a főváros vezetése értékesítené a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesét.

Ugyanakkor a cikkben túl sok konkrétum nem olvasható a lehetséges üzlettel kapcsolatban. Később kiderült viszont, hogy volt alapja az információnak. Karácsony Gergely főpolgármester viszont megsértődött az ügyről író portálra. 

Akkori Facebook-posztjában úgy fogalmazott, „az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme”, ezért többé nem olvassa a lapot.

Ezek alapján a kabinetfőnökével készített mai cikkről is lemaradhatott a főpolgármester. 

Borítókép: Dugó az Üllői úton (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.