Karácsony nem tágít, kitart a mikroadományos magyarázat mellett + videó

A főpolgármester szerint nincs miért magyarázkodnia Perjés Gábornak, aki 19 részletben 506 millió forintnak megfelelő összeget fizetett be jórészt euróban a 99 Mozgalom számlájára. Karácsony Gergely továbbra is azt állítja, hogy mikroadományokból gyűlt össze a félmilliárd forint, de a támogatók személyéről nem tud semmit.

Munkatársunktól
2023. 08. 04. 15:41
null
Fotó: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egy hónapja tart a Karácsony Gergely mozgalmához köthető pénzügyi botrány. A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást.

Mint ismeretes, 506 millió forint adományt gyűjtött össze a 99 Mozgalom, ami Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát szolgálta ki, ezek az adományok pedig többségében euróban érkeztek. A mozgalom pénzügyeit Perjés Gábor párbeszédes politikus kezelte, 

aki 19 részletben fizette be az érkező összegeket az egyesület bankszámlájára.

Karácsony Gergely a Mediaworks kérdésére azt mondta: továbbra is fenntartja azt az állítását, hogy mikroadományokból gyűlt össze az 506 millió forint, azonban az adományozás anonim volt, így azt nem tudja megmondani, kik támogatták.

A főpolgármester többször is hangsúlyozta, hogy a magyar történelem legrészletesebben vizsgált kampányáról van szó, és további részletekkel nem tud szolgálni.

Arra a kérdésre, hogy Perjés Gábor milyen magyarázatot adott neki a történtekről, Karácsony azt mondta: 

szoktak beszélgetni, de nem értette, miért kellett volna neki bármiről is magyarázatot adni.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.