Kubatov Gábor: Szóljon már valaki ennek a teszetosza Karácsony Gelgelynek!

Budapest jelenlegi főpolgármestere korábban Zugló élén is a ritkább fűkaszálásra adott utasítást.

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 7:56
null
20190705 Budapest Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben. önkormányzati válasz Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest-szerte méteres gaz mindenhol… Szóljon már valaki ennek a teszetosza Karácsony Gelgelynek, hátha végre észreveszi ő is! Mondjuk nem mintha az változtatna bármin − írja Facebook bejegyzésében Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke.

 

Emlékezetes, hogy a fővárosi méhlegelők témája akkor jelent meg a köztudatban, amikor felháborodott lakosok értetlenkedtek különböző internetes platformokon, hogy elgazosodott Budapest.  A lakosság számos kerületből jelezte, hogy elmaradt a tavaszi fűkaszálás, ezért több helyen derékig ér a gyom. Mint kiderült, maga a fővárosi vezetés okozta a problémát, mert kaszálás helyett méhlegelővé nyilvánítottak több tucat területet, és táblákat helyeztek el azzal a felirattal: „Nem gaz, méhlegelő.” 

A gyakorlat nem számít példa nélkülinek, mivel Karácsony Gergely már zuglói polgármesterként is a ritkább fűkaszálásra adott utasítást. 

Ezt a módszert hozta át a budapesti városházára, és elindította az úgynevezett Vadvirágos Budapest programot. Az idén ráadásul bejelentették: a tavalyihoz képest még több méhlegelőnek nevezett gaztenger lesz Budapesten.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester budapesti baloldali politikusokkal (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.