Lemondott a városi zöldbiztos a pécsi fairtás után

Az LMP zokon vette, hogy a Péterffy Attila-féle városvezetés nem akadályozta meg a tarvágást.

2023. 08. 10. 18:59
20210812 Pécs Sajtótájékoztató a városházán, dr Kóbor József az LMP képviselője csatlakozott a Pécs Jövője frakcióhoz. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: dr. Kóbor József (J) LMP Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Durván elmérgesedhet a helyzet Pécsett a baloldali pártok között amiatt, hogy kedden a botrány ellenére mégis kivágták a városvédők által menteni próbált fákat. Mint megírtuk, a Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesület aktivistái azokat a fákat próbálták védelmükbe venni, amelyek útjában voltak a Diána téri, panelházas övezetben lévő piac átépítésének. Fodor Márta, a szervezet elnöke lapunknak arról nyilatkozott: arra kérik Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét, függessze fel a fák kivágását, és módosítsanak a terveken, hogy a természetkárosítást meg lehessen akadályozni. Kérésüket nem hallgatták, meg, ehelyett amíg a tiltakozók ebédszünetet tartottak, hozzáfogtak a tarvágáshoz.

zöldbiztos
A durva fakivágás után távozott a pécsi zöldbiztos Fotó: Laufer László

Az LMP kiakadt, a zöldbiztos vette kalapját

A történtek után a Bama.hu megkereste Kóbor József zöldbiztost, a város környezetvédelmi bizottságának LMP-s elnökét, de a politikus nem reagált a hírportál megkeresésére. Ehelyett az LMP baranyai szervezete közleményt adott ki, amelyben elutasították a Diána téri fák kivágását.

Hozzátetették: „Kóbor József LMP-s önkormányzati képviselő és Keresztes László Lóránt pécsi országgyűlési képviselő egyaránt levélben kérte augusztus negyedikén bejelentett munkavégzés alapjául szolgáló fakivágási engedély visszavonását, a projekt műszaki tartalmának módosítását, a piac egykori területén lévő fák megóvása érdekében. A városvezetés érdemi válasz helyett megkezdte a fák kivágását. Ennek nyomán Kóbor József augusztus kilencedikén lemondott a városi zöldbiztosi pozíciójáról”.

 

Menekülnek Péterffy mellől?

Az ügyben Csizmadia Péter pécsi fideszes frakcióvezető közleményt adott ki, amelyben kifejtette: „néhány napja Péterffy Attiláék barbár módon megcsonkították Kertvárost: a Diána téri piac ligetes árnyékot adó fáit tarra vágták, hogy a helyükre majd egy vasketrecet emeljenek”. Hozzátette: nem csodálkoznak azon, hogy az LMP helyi képviselője ezek után bejelentette, hogy nem marad tovább Péterffy „zöldbiztosa”.

Pécs polgármesterének aligha van oka az örömre Fotó: Facebook/Péterffy Attila

Ez elvárható döntés volt azok után, hogy ő is hiába szólította fel a városvezetést az értelmetlen fakivágás leállítására

– tette hozzá. A közleményben kitért arra is, hogy az, hogy a Péterffy Attila körüli tanácsadók, szövetségesek, intézmény- és cégvezetők egyre sűrűbben távoznak azt jelenti, hogy komoly baj van a polgármester háza táján. – Aki tud, menekül a baloldalon a Péterffy Attilát lassan maga alá temető botrányok, a pécsieket huszonöt évre tizenhatmilliárd forinttal eladósító felelőtlen és kilátástalan gazdálkodás, a szaporodó korrupciós ügyek és büntetőeljárások, a jövőkép nélküli, valójában csak egy szűk baloldali kört helyzetbe hozó döntések, az egyre romló minőségű közszolgáltatások és Gyurcsány Ferenc közeledése elől – fogalmazott.

Borítókép: Kóbor József távozott (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.