Mégsincs akkora veszély, visszavonták a másodfokú riasztást

Az ország középső részén továbbra is érvényben van az elsőfokú riasztás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 19. 10:49
felhők, időjárás Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel a fővárosra, Fejér és Pest vármegye egyes járásaira adott ki másodfokú riasztást felhőszakadás veszélye miatt. A másodfokú riasztásokat visszavonták, de az ország középső részén továbbra is érvényben van az elsőfokú (citromsárga) riasztás.

A meteorológiai szolgálat közölte, hogy a kiterjedt záporos, zivataros csapadékrendszer szombaton a nap első felében várhatóan fokozatosan veszít intenzitásából. Mint írták, a légköri feltételek azonban ezt követően is alkalmasak lehetnek további cellák kipattanására, jellemzően már csak izolált formában, szórványosan az országban. Jelezék, hogy az erősebb zivatargócokat főként felhőszakadás kísérheti, és 25–35 milliméter, de egymást követő zivatarcellákból akár 45-50 millimétert meghaladó csapadék is lehullhat. Kisebb eséllyel átmeneti viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökés, esetleg jégeső is társulhat a zivatarokhoz.

Szombat késő estétől a zivatarok várhatóan lecsengenek. Vasárnap főként már csak az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, délkeleti tájain mutatkozik nagyobb esély néhány zivatarcella kialakulásához, amelyek estére mindenütt lecsengenek

– hangsúlyozták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.