Menczer Tamás intézkedett: megoldódott a solymáriak vízellátási problémája

Elkészült a Solymár vízellátását segítő vízvezeték. A fejlesztés azért is jelentős, mivel egy évvel ezelőtt is súlyos vízhiány alakult ki a településen.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 8:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a Solymár vízellátását segítő, csaknem 800 millió forint értékű vezeték

jelentette be a közösségi oldalán Menczer Tamás. A fejlesztés azért is jelentős, mivel egy évvel ezelőtt súlyos, több ezer embert érintő vízhiány lépett fel a településen, amelyet a rendszer kapacitáshiánya okozott. A vízhiányt akkor három lépéssel sikerült orvosolni: első lépésben a Magyar Honvédség vízszállító autókkal, „tengelyen” vitt vizet a településre. Második lépésben arra kérték a lakosságot, hogy azok, akiknél van víz, korlátozzák a fogyasztásukat, harmadik lépésben pedig a szolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. „vízkormányzással” pluszvizet juttatott a településre.

A térség országgyűlési képviselője nemrégiben ismertette: egy év alatt lezajlottak a vezeték építéséhez szükséges tárgyalások, megoldották a felmerült problémákat és elkészül a kivitelezés. Kiemelte azt is, hogy a vezetékkel nagy lépést tesznek a solymáriak vízellátásáért, ugyanakkor a vezeték elkészülte után sem zárhatók ki olyan időszakok, amikor a vízfogyasztásuk korlátozására kell majd kérni a lakosságot. Menczer Tamás szerint

Solymár vízellátásnak középtávú megoldása az új vízvezeték, a hosszú távú az egész régiót érintő, átfogó, több tízmilliárd forintos fejlesztés.

Borítókép: Menczer Tamás Solymár környékén (Forrás: Facebook/Menczer Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.