Mi történik? – Több mint huszonhárom ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra

Ismét több mint százan kértek ideiglenes tartózkodási engedélyt, ami éves szinten több tízezer hosszabb távon hazákban maradó ukrán állampolgárt jelent.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 7:43
Csuhuiv, 2022. május 31. Ukrán belsõ menekültek érkeznek egy befogadóközpontba a Harkiv megyei Csuhuivban 2022. május 30-án, amikor az orosz haderõ újabb támadást intézett a keleti frontvonalon fekvõ Harkiv városa ellen. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen érkeznek Ukrajnából Magyarországra – derül ki a rendőrség közleményeiből. A korábbi napi 12-15 ezer főnyi érkezőhöz képest a szombati napon több mint 23 ezren érkeztek a háborúban álló osrzágból Magyarországra. 

A legfrisebb adatok alapján az ukrán–magyar határszakaszon 8122 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 15 322 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.


A beléptetettek közül a rendőrség 130 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. A hosszú ideje napi 100-130 tartózkodási engedélyért folyamodó azt jelenti, hogy az orosz–ukrán háború második évében is több tízezer ember tervezi azt, hogy hosszabb időre Magyarországon marad. 
 

Borítókép: Menekültek még ukrán területen (Fotó: Szergej Kozlov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.