Napos idő várható, de hamarosan újabb vihar érkezik

Zivatarveszély miatt öt vármegyében van érvényben figyelmeztetés.

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 6:32
vihar, időjárás, esernyő - még nem használtam!
Ungvár, 2015. május 22. Járókelõk az esőben, Ungvár központjában, egy esõáztatta ablakon át fotózva 2015. május 22-én. MTI Fotó: Nemes János Fotó: Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma délelőtt a keleti határnál még több lehet a felhő és ott, valamint az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor. Ezt követően mindenütt napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A nyugati, majd a déliesre forduló szél főként az ország északi felén megélénkül, Sopron térségében erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű, késő estére viszont 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Estére túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, majd hajnaltól északnyugat, észak felől vastagabb felhőtömbök sodródhatnak fölénk. A délies szél főként az Észak-Dunántúlon élénkül meg. Hajnalra a hőmérséklet 12 és 21 fok közé hűl le, az északi völgyekben mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Zivatarveszély miatt öt – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar – vármegyében van érvényben figyelmeztetés. 

Csütörtökre a hőség és a zivatar miatt is figyelmeztetést adtak ki, pénteken pedig ismét vihar érkezik, több vármegyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Borítókép: Illusztráció. (MTI/Nemes János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.