Nézőpont Intézet: Az ország közel fele látta a tűzijátékot

Akár négy és fél millióan is szemtanúi lehettek a budapesti tűzijátéknak augusztus 20-án – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. Több mint három és fél millió felnőtt magyar (45 százalék) látta valamilyen formában, melyen túl legalább egy millió gyermeknek okozhatott örömet az ünnepi műsor.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 5:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár 4,5 millió magyar láthatta augusztus 20-án a budapesti tűzijátékot – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzethez eljuttatott közvélemény-kutatásából. 

 

A felmérés szerint 

a felnőtt magyar népesség 5 százaléka tekintette meg személyesen, 24 százaléka pedig televíziós közvetítésen keresztül a budapesti tűzijátékot augusztus 20-án, további 16 százaléka pedig megtekintette a közvetítés egy részét. 

Fővárosi program lévén nem meglepő a budapestiek érdeklődése: a tűzijátékot megtekintő felnőtt magyarok ötödét a budapestiek jelentették, közülük több mint 200 ezren nézték meg személyesen az ünnepi eseményt. 

Ez azt jelenti, hogy összesen legalább 3,5 millió felnőtt magyar látta augusztus 20-án a budapesti tűzijátékot valamilyen formában. A teljes magyar nézőközönség száma azonban ennél is magasabb lehet, hiszen a kutatás a 18 éven felüli magyarok körében készült, így a Nézőpont Intézet szerint összességében tehát legalább további egymillió gyermek számára okozhatott örömet a tűzijáték.

A nemzeti ünnep ráadásul egybeesett a hazai rendezésű atlétikai világbajnoksággal, amelyre a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint 230 ezer külföldi vendégéjszaka-foglalás történt, a vendégek a szokottnál nagyobb arányban bővíthették tovább a tűzijáték nézőközönségét.

Borítókép: Szent István-napi tűzijáték (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.