Péterfalvi Attila: Ez nem olyan, hogy adjuk át a listát a kettős állampolgárokról

Az adatvédelmi biztos szerint ahhoz az Egyesült Államoknak semmi köze sincs.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 08. 07. 21:13
Forrás: HírTv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós adatvédelmi szabályok tiltják, hogy európai tagországok állampolgárainak személyes adatait az unión kívüli államnak átadják. Amerikában hasonlóan szigorú szabályok vannak érvényben, így az Egyesült Államok kérése nem csupán adatvédelmi, adatbiztonsági kérdéseket is felvet. A Hír TV vendége volt Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos.

A Hír TV műsorában elhangzott: „A kettős állampolgárok adatait kiadni nem lehet” – hívta fel rá a figyelmet Péterfalvi Attila. Az adatvédelmi biztos rámutatott, minden állam köteles az állampolgárait megvédeni, ebbe pedig beletartozik a teljes körű védelem, nemcsak a személyes adatoknak a védelme.

A kettős állampolgárok közül nem mindenki megy az Egyesült Államokba. Tehát, aki nem megy el, annak az Egyesült Államoknak mi köze lehet?

– tette fel a kérdést.

A beutazásra vágyók közül azokról, akiket az USA problémásnak ítél, arra az Egyesült Államoknak lehetősége van és meg is fogja kapni, Péterfalvi Attila közlése szerint ugyanakkor „ez nem olyan, hogy adjuk át a listát a kettős állampolgárokról, ahhoz az Egyesült Államoknak semmi köze sincs”.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést!

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: HírTV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.