Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Pressman telhetetlen, nem elég neki, hogy a köztársasági elnök Kijevbe utazott

Szerinte a kormánynak is Ukrajnába kellene mennie.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 21:16
20230417 Pécs Pécsre utazott David Pressman amerikai nagykövet, aki nyilvános program keretében látogatott el a Pécsi Tudományegyetemre, majd a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba ment. Később „off the record” háttérbeszélgetést tartott. David Pressman egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is meglátogatott. Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN A képen: David Pressman USA nagykövet a pécsi belvárosban Fotó: Dunántúli Napló /Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üdvözölte X-oldalán az amerikai nagykövet, hogy a napokban Novák Katalin Ukrajnában járt, ahol Kijevben is megfordult, és Volodimir Zelenszkij elnökkel is négyszemközt tárgyalt. 

Novák Katalin köztársasági elnök
Novák Katalin köztársasági elnök négyszemközt tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Forrás: Facebook/Novák Katalin

David Pressman azonban nem elégszik meg ezzel a derék gesztussal, mint írta: reméli, hogy

hamarosan a magyar kormány is követi a köztársasági elnök példáját. 

Bár a kormányzati álláspont teljesen egyezik azzal, amit Novák Katalin képviselt Ukrajnában, Pressman mégis többet vár, így nem lehet másra gondolni a posztja alapján, mint hogy szerinte a magyar kormánynak is Ukrajnába kellene mennie. 

– Egy igazi diplomata tudná, hogy a magyar kormány a kezdetektől fogva mindig is támogatta Ukrajna függetlenségét és területi integritását – emlékeztette a nagykövetet Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője a poszt alatt.

Borítókép: David Pressman (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.