Részegen vágódott a fába autójával, két évet is kaphat + videó

Beismerte a fának hajtó férfi, hogy ivott vezetés előtt, mást nem is tehetett volna, a vére tele volt alkohollal.

2023. 08. 29. 7:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár két évet is kaphat az a szabolcsi férfi, aki részegen vezetett, és autójával nekivágódott egy fának Szabolcsban.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a tiszaberceli lakos ellen. A férfi augusztus tizedikén éjjel személygépkocsival közlekedett Ibrány és Paszab közötti útszakaszon, amikor lesodródott az úttestről, és egy fának ütközött. 

A rendőrök megszondáztatták a járművezetőt, amely pozitív értéket jelzett, ezért a 32 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra hiteles légalkoholmérésre, itt további két alkalommal is pozitív eredményt fújt.

A rendőrök a járművezetőt 2023. augusztus 11-én gyanúsítottként kihallgatták, a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A járművezetés ittas állapotban az egyik legnagyobb számban előforduló közlekedési bűncselekmény ma hazánkban: 292 elítélt tölti ezért a büntetését. 

A bűncselekmény – szabálysértés határa a fél gramm/liter ezrelék véralkohol, avagy negyed milligramm/liter ezrelék levegőalkohol-koncentráció. E határérték alatt szabálysértés, felette bűncselekmény az ittas vezetés. Magyarországon a zéró tolerancia elve érvényesül, azaz tilos gépjárművet vezetni alkohol fogyasztása után.

Mit ír a BTK?

236. § (1) Aki ittas állapotban vasúti vagy légi járművet, gépi meghajtású úszólétesítményt vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép: Összetörte az autóját a részeg sofőr (Fotó: Police.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.