Rossz helyre tette a forró vízzel teli vödröt az apa, a kislánya majdnem belehalt

Másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kislány, szerencsére sikerült megmenteni az életét.

Magyar Nemzet
Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2023. 08. 09. 9:09
Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelmetlenségével életveszélyes égési sérülést okozott kislányának egy férfi, vádat emeltek ellene – ismertette lapunknak eljuttatott közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A férfi tavaly novemberben a kutyái etetéséhez forralt vizet egy vödörben, amit ezután a ház nappalijában, félig a konyhaasztal alá betolva a földre tett. Ezután az asztal melletti kanapén ült, mialatt az esti fürdéshez készülő kétéves kislánya a testvérével a nappaliban játszott. 

A kislány és testvére az asztal mellé kerültek, 

ahol a gyermek a játék hevében a forró vízzel és a kutyáknak szánt étellel csaknem teli fazékba esett.

A férfi rögtön felkapta a gyermekét, akit a fürdőkádban kezdett hideg vízzel hűteni, mialatt az egyik rokona hívta a mentőket, akik a kislányt egy budapesti kórházba szállították. 

A gyermek a testfelszínének harmincöt százalékára kiterjedő, másodfokú égési sérülést szenvedett,

ami miatt életveszélyes állapotba került, de édesapja elhárító magatartásának és a szakszerű orvosi segítségnek köszönhetően a kislány végül felépült a sérüléseiből.

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Borítókép: A fénykép a helyszíni szemle során készült a forró vizet tartalmazó vödör elhelyezkedéséről (Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.