Szinte senki nem vett részt a Jámbor András-féle Szikra Mozgalom táborában

Annyian sem voltak a Népligetben, amennyit az eső miatt jósoltak, és a programok is késve kezdődtek el.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 08. 20. 9:34
null
20230819 Budapest Népliget Szikra Mozgalom Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hát így az eső miatt egy száz ember körülbelül lesz, nagyjából ez a realitás is” – így jósolta meg a Szikra tábor létszámát Jámbor András a rendezvény előtt. A Hír TV beszámolója szerint száznál azonban jóval kevesebben jelentek meg, és a programok is késve kezdődtek. A rendezvény megnyitója előtt pár perccel még a padokat pakolták a szervezők a sok helyen bokáig érő növényzetben. A tábor szervezői azt is kiemelték, hogy ezt az egynapos tábort nagyobbra tervezték, így az drágább is lett.

A Jámbor András vezette szervezet egy háromnapos vidéki tábort szeretett volna tartani, de több helyszínen sem fogadták őket, így végül egy egynapos rendezvényt tudtak megszervezni a Népligetben.

„Ha nem csinálhatjuk meg kicsiben, megcsináljuk nagyban” – így fogalmaztak szombaton a Szikra tábor szervezői, miután az összejövetelt nem tudták eredeti elképzeléseik szerint megtartani. A szervezők ugyanis háromnapos vidéki tábort szerettek volna, de több helyszínen sem fogadták a baloldali csoportot. Így végül a Népligetben tartottak egy egy naposrendezvényt.

Azt, hogy kik támogatták az eseményt, nem lehet tudni, a Szikra Mozgalom ugyanis a törvényi kötelezettség ellenére még a 2022-es évre vonatkozó elszámolását sem tette közzé, noha annak benyújtási határideje május 31. volt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a tábornak el kellett költöznie a szokásos helyszínéről, Bodajkról, ezért a Népligetbe települnek. Ezután a mozgalom gyűjtésbe kezdett, mondván, az új helyszín négymillió forint pluszkiadást jelent nekik, pedig a Népligetben nem három-, hanem csak egynapos találkozót rendeztek.

Borítókép: Jámbor András (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.