Több baleset is történt a kezeletlen zöldfelület miatt, továbbra sincs megoldás

Még mindig balesetveszélyes a Mávag-kolónia társasház előtt található Vajda Péter utcai sövénysor. Ugyan a józsefvárosi önkormányzat sebtében vágott az elburjánzott növény hosszából, ám így sem sikerült megoldani a problémát. Ami a balesetveszélyt tetézi, hogy a sövénysor mellett alakítottak ki egy gazos „vadvirágos” sávot, amely növekedésnek indult, ehhez pedig nem kíván hozzányúlni az önkormányzat. Fábián Márta, a józsefvárosi Fidesz tagja azt mondta: ez így nem maradhat, az autósok továbbra sem tudnak biztonságosan befordulni a házba.

2023. 08. 17. 17:12
null
Fotó: BARANYAI ATTILA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több baleset is történt a Vajda Péter utcai sövénysor miatt – mondta a Mávag-kolónia egyik lakója, aki egyértelműen az elburjánzott növényzetet nevezte meg a sorozatos koccanások felelősének.

Sövénysor és vadvirágos rét a Vajda Péter utcában Fotó: Baranyai Attila

– A kollégám is itt törte össze autóját idén, köszönhetően annak, hogy nem lehet megfelelően látni a szemközti sávot – fogalmazott a Hírnyolc helyi lapnak –, mert kanyarodáskor nem lehet látni, ha jön egy autó az ellenkező irányból.

Fábián Márta, a józsefvárosi Fidesz tagja többször szót emelt a helyzettel kapcsolatban, még egy videót is posztolt az autójából, hogy bemutassa, mennyire beláthatatlan a kanyarodósáv. Ekkor az önkormányzat sebtiben megnyirbálta a sövényt, ám túl magasra hagyták, így a balesetveszélyes állapot nem szűnt meg. 

Fábián úgy fogalmazott: a sziszifuszi munka nem hozta meg a várt eredményt, az autósok továbbra sem tudnak biztonságosan befordulni a házba.

Fábián Márta szerint még mindig balesetveszélyes a kanyarodás Fotó: Baranyai Attila

– Az önkormányzat nem látta át a gyakorlati problémát, amikor hevenyészett nyirbálást végzett. A lakók továbbra is panaszkodnak, mert a sebtében megnyirbált bokorral nem oldódott meg a probléma. Az önkormányzat továbbra is veszélyezteti az itt lakók testi- és vagyonbiztonságát – hangsúlyozta. Ami a helyzetet nehezíti: az önkormányzat a sövénysor mellett, egy korábbi virágágyás helyén jelölt ki vadvirágos zöld sávot. 

Mint a Magyar Nemzet megírta, a józsefvárosi önkormányzat egy táblát helyezett ki a terület elé, amelyen az állt: „Vadvirágos Józsefváros. Ezt a területet a természet gondozza”. Csakhogy a gaz nőni és terebélyesedni kezdett a zöld sávban, amely gondozás nélkül hamar rontja majd az autóút beláthatóságát.

Vadvirágos Józsefváros Lakossági felvétel 

Lapunk azt írta: a társasház kezelője panaszt tett a Budapest Közútnál, a fővárosi cég a józsefvárosi önkormányzathoz irányította a bejelentést. Több hétig nem történt semmi az ügyben, majd a nyilvánosság hatására lépett a józsefvárosi önkormányzat, ám ez nem vezetett eredményre. 

Borítókép: Vajda Péter utcai vadvirágos zöld sáv (Fotó: Baranyai Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.