Trópusi hőség volt Budapesten, újabb rekord dőlt meg

Több mint húsz éve nem volt olyan meleg reggel, mint aznap.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 23. 16:25
null
Budapest, 2021. június 19. Egy kisfiú fürdik a hõségben a Szabadság téri szökõkútban 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifõorvos által elrendelt hõségriasztás. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán 24,8 Celsius-fokig tudott lehűlni a levegő kedd hajnalra a János-hegyen, ezzel megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján szerdán.

Kedden egész nap jellemző volt a meleg, fülledt levegő, amely az egész Kárpát-medencét kitölti – írták, majd rámutattak: 

az éjszakai órákban is csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudott felfrissülni az idő, többfelé 20 Celsius-fok felett maradt a hőmérséklet, így a trópusi éjszaka kritériuma is teljesült.

Huszonhárom éve ezen a napon Budapest belterületén jegyeztek fel 23,6 Celsius-fokos szélsőértéket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.