Vágányfelújítás miatt változik a kőbányai és pesterzsébeti villamosok közlekedése

Több helyen is felújítják a vágányokat a Kőbányai úton, ezért szombattól augusztus 31-ig változik a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A, a 62-es és a 62A villamosok közlekedése, illetve Pesterzsébeten is, ezért változik a 2B és az 52-es villamosok közlekedése augusztus 12-étől augusztus 31-ig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 09. 18:04
null
Budapest, 2020. március 28. Egy kerékpáros halad a X. kerületben, a Kõbányai úti kerékpárúton. Szemben egy 28-as villamos közeledik. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több helyen is felújítják a vágányokat a Kőbányai úton, ezért szombattól augusztus 31-ig változik a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A, a 62-es és a 62A villamosok közlekedése – közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

Azt írták:

augusztus 12. és 31. között nem közlekedik a 28-as, a 28A, a 37A és a 62-es villamos.

A 37-es villamos hétköznapokon és hétvégén egész nap közlekedik a Blaha Lujza tér és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A és a 37A villamosok helyett. A felújítás ideje alatt 37B jelzéssel ideglenes villamosjárat közlekedik a Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között a 28-as villamos helyett, a 62A villamos pedig reggel és a délutáni órákban sűrítve közlekedik a 62-es villamos helyett.

A 28-as pótlóbusz a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és az Élessarok között jár a 28-as, a 28A és a 62-es villamosok helyett. A Kőrösi Csoma Sándor út térségéből a belvárosba a 9-es autóbusz, illetve az Örs vezér teréig utazva az M2-es metró, a Maglódi úttól a 95-ös, 195-ös autóbusz és az M2-es metró igénybevételét javasolja a BKK.

 

BKK: vágányfelújítás miatt változik a pesterzsébeti villamosok közlekedése szombattól

Több helyen is felújítják a vágányokat Pesterzsébeten is, ezért változik a 2B és az 52-es villamosok közlekedése augusztus 12-étől augusztus 31-ig – közölte a BKK az MTI-vel szerdán.

Azt írták, a vágányfelújítás ideje alatt a 2B villamos módosított útvonalon jár és a Jászai Mari tér és a Határ út között közlekedik, mindkét irányban betérve a Török Flóris utca–Nagysándor József utca–Jókai Mór utca útvonalra. A BKK kéri az utasokat, ellenőrizzék, hogy a megfelelő irányba közlekedő villamosra szállnak-e fel.

Az 52-es villamos a felújítás idején nem közlekedik. A villamosok által nem érintett szakaszon a Nagysándor József utca és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között az 52-es pótlóbusszal lehet utazni, amelyre Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé a villamosmegállókban lehet felszállni. A pótlóbuszra a Nagysándor József utca felé a pacsirtatelepi végállomás mellett kijelölt megállóhelyen, a Török Flóris utcában a kijelölt ideiglenes megállóhelyen, valamint a további érintett villamosmegállókban lehet felszállni – írták.

Közölték azt is, hogy a 2B villamos és az 52-es pótlóbuszok között mindkét irányba a Nagysándor József utca villamosmegállóhelyen lehet átszállni, emellett Pesterzsébet központja a 35-ös és a 36-os autóbuszokkal is elérhető.

A BKK tájékoztatása szerint augusztus 23-tól 31-ig változik a 35-ös autóbuszok és az 52-es pótlóbuszok Nagysándor József utca irányú útvonala is. A 35-ös autóbusz Szentlőrinci úti lakótelep irányú Wesselényi utca megállóhelyét áthelyezik a Virág Benedek utcába. Az 52-es pótlóbusz a Frangepán utca és a Székelyhíd utca megállóhelyek között a Virág Benedek utcában közlekedik majd, a buszokra a 35-ös autóbusz Wesselényi utca megállóhelyén lehet felszállni.

A BKK az utazások megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát javasolja.

Borítókép: Egy kerékpáros halad a X. kerületben, a Kőbányai úti kerékpárúton. Szemben egy 28-as villamos közeledik (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.