Veszélyes időjárási jelenség nem várható, fülledt meleg és hőség viszont annál inkább

Citromsárga riasztás van érvényben magas hőmérséklet miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: met.hu, köpönyeg.hu, időkép2023. 08. 20. 7:37
Forrás: Pexels/Timi Keszthelyi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem várható, de főként az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, délkeleti tájain esély mutatkozhat néhány zivatar kialakulására – közölte a Met.hu.

Az erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, átmeneti szélerősödés, esetleg kisebb szemű jégeső kísérheti lokálisan. Az Országos Meteorológiai Szolgálat első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok és magas hőmérséklet miatt.
Kevés felhőt és rengeteg napsütést tapasztalhatunk vasárnap, egy-egy kisebb zápor csak átmenetileg csak keleten, északkeleten fordulhat elő délután. Az Időkép szerint nem lesz jelentős a légmozgás.

Napközben harminc és harmincöt fok közötti csúcsértékre számíthatunk. 

A Köpönyeg.hu arról számol be, a mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket, a kánikula viszont okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. Azt írják, ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. 

A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels/Timi Keszthelyi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.