Virágok, táncosok és Welhello – íme a debreceni virágkarnevál programja

Számtalan programmal várja az érdeklődőket a karneváli hét, amelynek során mindenki megtalálhatja a számára leginkább vonzó rendezvényt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 18. 20:06
null
Debrecen, 2022. augusztus 20. A Feeling Táncstúdió táncosai a debreceni virágkarneválon 2022. augusztus 20-án. Több tízezren nézték végig az idei virágkarnevált: tizenhárom színes virágkocsi vonult végig a belvárosból a Nagyerdõbe, köztük különbözõ mûvészeti csoportok 1200 táncosa és zenésze teremtett fergeteges hangulatot. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen több pontján vár programokkal a karnevál, többek között a Kölcsey Központban is, ahol a Botanica expó – avagy a virág- és kertészeti kiállítás és vásár – többek között kertépítéssel, virág- és kertgondozással, továbbá környezetünk védelmével és fenntarthatósági praktikákkal kapcsolatos előadásokkal, pozsgás- és kaktuszvásárral, szobanövény-különlegességekkel és növénycserebere-ponttal várja az érdeklődőket egészen szombat este 19 óráig – írja a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál, a haon.hu

Csütörtöktől Táncol a város címmel szórakoztatják a közönséget a belvárosban és a Nagyerdőn a különböző művészi formációk, emellett pedig a Főnix Tűzzsonglőr Akrobata Csoport tagjai szórakoztatják a nézősereget egészen vasárnap estig.

A Night Ride program keretében péntek este kerékpárcsengők csilingelése tölti be Debrecen utcáit, és villogó biciklilámpák teszik hangulatossá a várost. A felvonulás a Ködszínház mellől indul 20 órakor.

Vasárnap pedig karneváli futásra invitálják a sport szerelmeseit. A vidámság, a sport és az élénk színek kerülnek a középpontba a virágkarneváli felvonulást megelőző mindössze 2,6 kilométeres élményfutáson.

A rajt előtt a résztvevők egyszerre dobják magasba a porfestéket, majd a hatalmas színes felhő alól, a karnevál útvonalán futhatnak a lelkes nézők biztatása kíséretében. A rajt 8 óra 15 perckor indul a Baltazár Dezső térről.

Vasárnap 9 órakor kezdetét veszi a várva várt virágkarneváli felvonulás, a Rózsa utcától fognak haladni a virágokkal feldíszített kocsik, egészen a Nagyerdei Stadionig menetelnek majd, ahol kiállítják azokat. 

Délután a virágkocsik mellett oldtimereket, régi autókat, motorokat és kerékpárokat csodálhatunk meg zenés és táncos produkciók kíséretében egészen este 20 óra 30 percig.

Egy biztos, a debreceniek és a turisták sem fognak unatkozni a hétvégén, a programokat pedig könnyűzenei koncertek is kiegészítik: pénteken este 21 órától a Follow the Flow, míg szombaton a Welhello fogja szórakoztatni a kikapcsolódni vágyókat a Kossuth téren.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.