A CIA vagy az amerikai külügyminisztérium avatkozott be hazánkban? + videó

Miután Ifjabb Robert F. Kennedy, a Demokrata Párt elnökjelöltje felvázolta, hogy az Egyesült Államok miként befolyásolja más országok belpolitikáját, Larry C. Johnson egykori CIA-elemző is megszólalt.

2023. 09. 08. 13:42
Robert Kennedy Jr Testifies At House Hearing On Weaponization Of Government
US-ROBERT-KENNEDY-JR-TESTIFIES-AT-HOUSE-HEARING-ON-WEAPONIZATION Fotó: ANNA MONEYMAKER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ráadásul nem is a CIA avatkozott be, hanem az amerikai külügyminisztérium

– ezt Larry C. Johnson egykori CIA-elemző tényként állította. Az erről készült videóban hosszan beszélt arról, hogy az Egyesült Államok pénzzel, Orbán Viktor ellenfeleinek pénzelésével próbált beavatkozni a 2022-es kampányba.

Ami egyelőre biztos, hogy az Action for Democracyn keresztül több milliárd forintnyi támogatás érkezett 2022-ben hazánkba, 

amelynek egy része az EzaLényeg internetes lapcsoportot kiadó Oraculum 2020 Kft.-nél landolt.

Az Action for Democracyról a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok megállapították, hogy több szálon kötődik a National Endowment for Democracy (NED) nevű szervezethez. A titkosszolgálati jelentés pedig arról is ír, hogy a NED lényegében a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön.

Borítókép: Robert Kennedy Jr. (Fotó: Anna Moneymaker)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.