A forró őszi napok után jégesővel indulhat a hétvége, hat megyére adtak ki riasztást

A nap első fele nyugodtnak és melegnek ígérkezik pénteken, kora este viszont szélvihar és jégeső is jöhet.

2023. 09. 22. 6:19
null
Tompa, 2022. szeptember 29. Jégszemek a jégesõ után a Bács-Kiskun megyei Tompán 2022. szeptember 29-én. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűvös, őszies időre ébredtünk péntek kora reggel, északkeleten helyenként köd, eső és zápor is előfordulhat. Ám a kezdeti friss levegő gyorsan melegszik majd, és már a délelőtt folyamán 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék viszont az ország döntő részén nem valószínű.

A nap második felében igencsak melegünk lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28–32 fok között alakul. 

Péntek délután ismét nyárias időjárásra számíthatunk. Forrás: Met.hu

Az OMSZ ugyanakkor figyelmeztet is, hat megyére adtak ki elsőfokú riasztást a szakemberek. 

Péntek késő délutántól, estétől a Dunántúl északnyugati felén – Fejér, Zala, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém, Győr-Moson-Sopron vármegye - zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket viharos, 60–80 km/h-s széllökés, jégeső (jellemzően 1-2 cm) és intenzív csapadék kísérhet. Ekkor egy-egy heves zivatar is lehet 80 km/h feletti szélrohammal és nagyobb méretű (> 2 cm) jéggel.

 

Forrás: Met.hu

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.