Elemér 2024. február 28.
logo

Öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyerekkönyvek között a reptéren

Magyar Nemzet
2023.09.20. 15:56 2023.09.20. 19:17
Öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyerekkönyvek között a reptéren

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér egyik üzletében értékelése szerint nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyermekkönyvek között.

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botond fővárosi főispánnak címzett levelét, amelyben azt írta: 

hétfőn arra lett figyelmes, hogy a Liszt Ferenc-repülőtér egy könyvet és újságot árusító üzletében Alice Oseman Heartstopper című könyveit a gyermekkönyvek között kiállítva kínálják megvételre.

Hidvéghi Balázs álláspontja szerint ez a gyakorlat ellentétes a gyermekek védelméről szóló törvénnyel és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelettel, amely kimondja, hogy a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos, illetve azok a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók.

A fideszes EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében a gyermekvédelmi jogszabályok betartását és gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.