Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyerekkönyvek között a reptéren

Hidvéghi Balázs a budapesti főispán közbenjárását kéri

2023. 09. 20. 15:56
HIDVÉGHI Balázs
Budapest, 2020. december 16. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje sajtótájékoztatót tart a Képviselõi Irodaházban 2020. december 16-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér egyik üzletében értékelése szerint nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyermekkönyvek között.

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botond fővárosi főispánnak címzett levelét, amelyben azt írta: 

hétfőn arra lett figyelmes, hogy a Liszt Ferenc-repülőtér egy könyvet és újságot árusító üzletében Alice Oseman Heartstopper című könyveit a gyermekkönyvek között kiállítva kínálják megvételre.

Hidvéghi Balázs álláspontja szerint ez a gyakorlat ellentétes a gyermekek védelméről szóló törvénnyel és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelettel, amely kimondja, hogy a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos, illetve azok a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók.

A fideszes EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében a gyermekvédelmi jogszabályok betartását és gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.