időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

A magyar kormány megelőlegezi az EU-s forrásokat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.23. 19:12 2023.09.23. 19:36
A magyar kormány megelőlegezi az EU-s forrásokat

Magyarország, a magyar gazdaság szerencsére olyan helyzetben van, hogy meg tudja előlegezni azokat a forrásokat, amelyeket az Európai Unió (EU) jelenleg nem utal el, pedig ezek járnának Magyarországnak – mondta Rétvári Bence.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, arról beszélt, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) Plusz keretében megvalósított fejlesztéseket is európai uniós forrásból kellett volna finanszírozni, de mivel az EU nem utalta el a Magyarországnak járó forrásokat, a magyar kormány megelőlegezte ezt a településeknek. Összességében 200 milliárd forintot juttattak így a településeknek – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a vácdukai pihenő és rekreációs park átadóünnepségén.

Az államtitkár úgy fogalmazott:

„Lehet nyomást gyakorolni ránk, lehet visszatartani a saját forrásainkat, de a magyar gazdaság olyan állapotban van, hogy ki tudjuk pótolni a saját bevételeinkből, a saját forrásainkból, hogy a települések ne szenvedjenek kárt.”

A parlamenti államtitkár hangoztatta, a TOP Plusz projektek közül a vácdukai az aranyérmes, ennek a településnek sikerült először elkészülnie a fejlesztésével. Hozzátette, hogy sok település még csak a szerződéskötésnél tart.

A vácdukai pihenő és rekreációs park több mint 170 millió forint vissza nem térítendő támogatásból készült el. A pályázati forrás segítségével tizenhatezer négyzetméter zöldfelületen családbarát közparkot alakítottak a sportpályához közel. A fejlesztéssel gyalogutat, futókört, rekreációs ligetet, gyermekjátszó- és piknikhelyet létesítettek. 

Borítókép: Rétvári Bence beszédet mond (Forrás: Facebook/Rétvári Bence)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.