Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Rétvári Bence: Brüsszelben szervezni akarják a migrációt, nem megállítani

Brüsszelben szervezni akarják a migrációt, nem megállítani – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Forrás: MTI2023. 09. 23. 15:53
Lampedusa, 2023. szeptember 19. Illegális bevándorlók érkeznek az olasz pénzügyõrség hajóján a dél-olaszországi Lampedusa szigetére 2023. szeptember 19-én. Az olasz kormány megszigorította az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat, mert az elõzõ évhez képest megkétszerezõdött az idén mostanáig Olaszországba érkezett migránsok száma. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszelben szervezni akarják a migrációt, nem megállítani – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette:

Amikor Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ellátogatott Lampedusa szigetére, amit most már évek óta elfoglaltak az illegális migránsok, akkor is arról beszélt, hogy szervezetté kell tenni az illegális migrációt.

Rámutatott, folyamatosan napirenden van a migrációs paktum kérdése, ami azt jelenti, hogy a határon migránstáborokat hoznának létre, és kvóták szerint lenne kötelező befogadni az európai országoknak a migránsokat.

Ezt mi természetesen teljes mértékben elutasítjuk

– hangsúlyozta Rétvári Bence.

Borítókép: Illegális bevándorlók érkeznek az olasz pénzügyőrség hajóján a dél-olaszországi Lampedusa szigetére 2023. szeptember 19-én. 
(Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.