Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Áll a bál Miskolcon: egymásnak estek a várost irányító baloldali pártok

A helyi Fidesz Veres Pál polgármestert bábnak tartja, miközben a balos pártok belharca kiéleződik a városban.

2023. 09. 22. 18:38
VERES Pál, Miskolc
Miskolc, 2023. március 6. Veres Pál polgármester beszédet mond a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. hat új, környezetkímélõ, sûrített földgázüzemû midibuszának átadásán 2023. március 6-án. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tisztán látszik, hogy Veres Pál csak egy báb és a pártok belső harcai dúlnak a városházán – reagált boon.hu-nak Nagy Ákos, a miskolci Fidesz frakcióvezetője, miután a városháza és a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki a miskolci önkormányzati médiacég ügyvezetőjének távozása kapcsán. 

A helyi portálnak a fideszes frakcióvezető azt is elmondta, hogy többször szólaltak már fel annak érdekében, hogy a hatalmi harcok helyett a város érdekében dolgozzanak. – Nekünk nem feladatunk beavatkozni a városvezetés zavaros belső ügyeibe, azonban érdekes a kommunikációjuk, hiszen egy mondaton belül mond ellent a városháza magának – hívta fel a figyelmet Nagy Ákos. 

A megyeszékhelyen egyébként a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete borította a bilit, akik közölték, hogy 

elhatárolódnak Veres Pál ellenzéki polgármester döntésétől, mellyel leváltotta a helyi médiacég vezetőjét. 

– Nem fogjuk engedni, hogy a polgármester a saját kampányeszközeként kezelje az önkormányzati médiát. A miskolci önkormányzati médiának továbbra is politikailag független, szakmai alapokon kell működnie, amely kizárólag a Miskolcon élők érdekeit képviseli – állította tegnapi közleményében a DK helyi szervezete. 

A városháza egyébként megerősítette, hogy a polgármester döntése volt a médiacég vezetőjének menesztése, az elbocsátás technikai lebonyolítása viszont közös megegyezéses távozásként valósult meg. 

Borítókép: Veres Pál miskolci polgármester (Fotó: Vajda János/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.