időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Az esztergomi robbantás hősi halottjának családjáért fogott össze az ország

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost
2023.09.23. 19:59 2023.09.23. 20:26
Az esztergomi robbantás hősi halottjának családjáért fogott össze az ország

Szeptember 21-én tragikus körülmények között, kötelességteljesítés közben hunyt el Kónya Gábor Lajos, akit azóta a belügyminiszter hősi halottá nyilvánított.

A 34 éves rendőr két kisgyermek édesapja volt.

Ahogyan lapunk is beszámolt róla, az Esztergomban történt robbantás következtében a kiérkező rendőrök és tűzoltók közül is többen megsérültek. Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, őt intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil. A tűzoltók egészségesek, már elhagyhatták a kórházat.

Az elkövető mellett Kónya Gábor Lajos is meghalt a robbantásban. 

Adománygyűjtő akció indult

A ZoNa Alapítvány szervez gyűjtést annak érdekében, hogy segítséget nyújtson Kónya Gábor Lajos két kisgyermekének. Az alapítványt Kosztolánszkyné Alexa Hajnal, a BRFK bűnügyi főosztályának főnyomozója hozta létre. A kezdeményezés hátterében egy tragikus esemény állt, egy közeli kolléganője betegsége és halála után alapította ezt a segítő szervezetet. Az alapítvány elkezdett működni, majd az összegyűlt adományt átadta a megözvegyült férjnek. Ez az eset hívta életre az alapítványt, amely azóta a hasonló helyzetbe került rendőrcsaládoknak kíván segítséget nyújtani – adta hírül a Ripost.

A hős rendőr családjának egy nap alatt kétmillió forintot gyűjtöttek össze.

Borítókép: A robbantás helyszíne (Forrás: Origó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.