Az esztergomi robbantás hősi halottjának családjáért fogott össze az ország

A harmincnégy éves rendőr két kisgyermek édesapja volt.

Forrás: Ripost2023. 09. 23. 19:59
Esztergom, robbantás, ház, detonáció, robbanás
Forrás: origó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 21-én tragikus körülmények között, kötelességteljesítés közben hunyt el Kónya Gábor Lajos, akit azóta a belügyminiszter hősi halottá nyilvánított.

A 34 éves rendőr két kisgyermek édesapja volt.

Ahogyan lapunk is beszámolt róla, az Esztergomban történt robbantás következtében a kiérkező rendőrök és tűzoltók közül is többen megsérültek. Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, őt intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil. A tűzoltók egészségesek, már elhagyhatták a kórházat.

Az elkövető mellett Kónya Gábor Lajos is meghalt a robbantásban. 

Adománygyűjtő akció indult

A ZoNa Alapítvány szervez gyűjtést annak érdekében, hogy segítséget nyújtson Kónya Gábor Lajos két kisgyermekének. Az alapítványt Kosztolánszkyné Alexa Hajnal, a BRFK bűnügyi főosztályának főnyomozója hozta létre. A kezdeményezés hátterében egy tragikus esemény állt, egy közeli kolléganője betegsége és halála után alapította ezt a segítő szervezetet. Az alapítvány elkezdett működni, majd az összegyűlt adományt átadta a megözvegyült férjnek. Ez az eset hívta életre az alapítványt, amely azóta a hasonló helyzetbe került rendőrcsaládoknak kíván segítséget nyújtani – adta hírül a Ripost.

A hős rendőr családjának egy nap alatt kétmillió forintot gyűjtöttek össze.

Borítókép: A robbantás helyszíne (Forrás: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.