Bakondi György: Bebizonyosodott, jó a magyar megoldás, több ország kerítésépítésbe kezdett

Szerbia északi részén egyre gyakoribb a „fegyverropogás”.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 03. 21:22
BAKONDI György
Budapest, 2023. február 17. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója A magyarországi migrációs és menekültügyi helyzet aktualitásai 2023-ban címmel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra bebizonyosodott, hogy műszaki határzár nélkül nem lehetséges egy ország belső biztonságának megteremtése és veszélyes emberek bejutásának megakadályozása – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György kifejtette, az utóbbi időkben elhangoztak olyan nyilatkozatok az Európai Unió vezetői részéről, miszerint szükség van kerítésre a határokon, és számos ország bele is kezdett a kerítésépítésbe.

Bebizonyosodott ugyanis a 2015-ben kidolgozott magyar megoldás, hogy a műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet feltartóztatni nagy tömegekben érkező illegális határátlépőket 

– jelentette ki a főtanácsadó.

Bakondi György szólt arról is, hogy a migránsok elkezdték kerülni a szerb–magyar határt, és inkább Románia, valamint Horvátország és Szlovénia felől próbálkoznak. Új jelenségnek nevezte, hogy az embercsempészek nagy csoportokat, 120-180, vagy akár több mint 200 embert „dobnak át” a határon, ahol már szintén várják őket embercsempészek, hogy gyorsan beljebb tudják juttatni őket az országba.

Bakondi György szerint Szerbia északi részén egyre gyakoribb a „fegyverropogás”, az embercsempészbandák között régóta vannak összetűzések, de eddig inkább külterületen zajlottak az összecsapások, mostanra azonban egyre gyakrabban lakott területen is sor kerül ezekre.
 

Borítókép: Bakondi György (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.