Rács mögé kerül az embercsempész, aki tizenhat migránst akart átvinni a határon

Vagyoni haszonszerzés céljából több személynek segítséget nyújtott az az embercsempész, akinek a Battonyai Járási Ügyészség kezdeményezte a letartóztatását.

Forrás: BEOL2023. 09. 26. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszéves román állampolgárságú, aradi férfi tizenhat külföldi – hat bangladesi, hét nepáli és három indiai – állampolgárnak segített abban, hogy szeptember 18-án illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a román–magyar államhatárt.

A fiatal férfi az esti órákban egy tehergépkocsival a Battonyáról Mezőhegyesre vezető út 55-ös kilométerszelvényéhez hajtott, majd kinyitotta a gépkocsi rakterének ajtaját, és várakozni kezdett. Rövidesen megérkezett az út menti kukoricatáblából a tizenhat külföldi, beszálltak a járműbe, majd a férfi Magyarország belseje felé indult velük. Nem jutott messzire: 

a gépkocsit 19 óra körüli időpontban a közelben rendőri intézkedés alá vonták, és a vezetőjét, illetőleg az utasait is elfogták.

A migránsok családtagjai azért, hogy hozzátartozóikat az ismeretlen embercsempészek Olaszországba szállítsák, hazájukban fejenként 3000-3200 euró közötti összeget helyeztek korábban letétbe.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mediaworks)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.