Egymásnak esett a baloldal Zuglóban

Hadházy Ákos szerint korrupciós nagykoalíció van a szocialista Horváth Csaba vezette kerületben.

Forrás: Metropol2023. 09. 09. 8:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fejezetéhez érkezett Zuglóban a már évek óta tartó baloldali belháború, ami a kerületi szocik és az ellenzék többi szereplője között zajlik – írta meg a Metropol. A portál beszámolója szerint szeptember elején a kerület momentumos alpolgármestere, Rózsa András Hadházy Ákos képviselő társaságában ragadott fűkaszát, és tett rendbe egy kerületi fenntartású zöldfelületet. Az akcióról Hadházy Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést, amiben azt mondta, hogy azért nem gondozott Zugló, mert a kerületben, ahogy a főváros nagy részén is, ugyanaz a cégcsoport végzi a zöldfelületek karbantartását.

 

A következő önkormányzati választáson véget kell vetni a korrupciós nagykoalíció hatalmának, és egy olyan képviselő-testületet kell választani, amelynek tagjai elkötelezettek a valódi változás iránt

 

– tette világossá Hadházy, hogy a kerület polgármesterének, Horváth Csabának a leváltásán dolgoznak.

Horváth Csaba egy kommentben vágott vissza Hadházynak és Rózsa Andrásnak, amikor közölte: „épp hétfőn indul az újabb nagy kaszálás a kerületben, így ezen a területen is. Rózsa András alpolgármesternek tudnia kellett róla. (...) Itt lenne az ideje, hogy az országgyűlési képviselő a lakosság hergelése és az önkormányzatok besározása helyett, valóban képviselje a zuglóiakat.”

Rózsa András a polgármesternek válaszolva felháborítónak nevezte, hogy a polgármester lényegében „árulónak” titulálta. Emellett Rózsa azt állította, hogy őt senki sem tájékoztatja a kaszálások rendjéről, így nem is tudhatott a hétfői fűvágásról. Kiderült az is, hogy bár Horváth a megszorításokról ír, nemrég azt javasolta, hogy vásárolja meg az önkormányzat a Zugló TV-t ötvenmillió forintért, és hogy másik ötvenmillió forintot pedig adjanak kölcsön a Zuglói Zrt.-nek járdaseprő gépre.

 

Ezek után mit szóljak ahhoz, ha engem tart árulónak egy olyan polgármester, aki 4 év alatt egy nyilvános WC-t sem tudott üzembe helyeztetni? 

 

– célzott Rózsa a Pillangó parki közvécére, amit már öt éve nem sikerült üzembe helyeznie a zuglói önkormányzatnak.

Emlékezetes, hogy a zuglói politikai csatározások már évek óta tartanak. Még 2021-ben Hadházy Ákosnak sikerült félreállítania Zugló addigi szocialista képviselőjét, Tóth Csabát, majd megnyernie a kerületi országgyűlési mandátumot, az önkormányzat cégeiből is elkezdték kiszorítani a zuglói exképviselő embereit. A polgármesteri székben azonban még mindig az MSZP-s Horváth Csaba ül, aki ráadásul már azt is nyilvánvalóvá tette, hogy 2024-ben újra elindul a választásokon. Bár azt még továbbra sem tudni, hogy az ellenzék tart-e majd előválasztást a 2024-es önkormányzati választások előtt, ahogy azt sem, hogy egy közös jelöltet állítanak-e, az már szinte biztosan kimondható, hogy Horváth Csabát nem fogja a DK és a Momentum támogatni az újraindulásban.

Borítókép: Horváth Csaba, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.