Ezt a választási ígéretét sem tartotta be Karácsony Gergely

A főpolgármester Városháza park projektet ígért, most a belső udvaron mindent ellep a gyom.

2023. 09. 07. 9:15
null
Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten a Városháza udvarát is felveri a gyom – ezzel a címmel közölt riportot a Metropol.hu. Mint írták, a Városháza belső udvarára egyszerű földi halandók nem léphetnek be, csak a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói. De – mint kifejtették – a Karácsonyra dühös kertészek segítségével a Metropol munkatársai bejutottak, hogy saját szemükkel lássák, a belső udvaron mindent ellep a gaz.

Karácsony
Karácsony és a hivatal dolgozói gyomok között parkolnak Fotó: Metropol

 

Karácsony a saját portáján sem tart rendet

Méghozzá éppen ott vannak áldatlan állapotok, ahol a Városháza dolgozói, köztük Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szolgálati autója parkolnak, mindenki a gyomon keresztül száll be a kocsijába. Felhívták a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely a saját portáján sem tart rendet, hiszen a kocsik a gyomtenger közepén állnak: van, ahol akkora a gaz, mint az autók! – Csak remélni tudjuk, hogy a Városháza dolgozói nem allergiások – írták. Kiemelték, hogy a körút felöli közparkból is látszik, hogy áll a gaz benn az udvarban.

 

Kifogyott a főpolgármesterből a lendület

A Városháza környékén tapasztalható állapotok főleg annak tükrében botrányosak, amit Karácsony Gergely a 2019-es választási programjában ígért meg, azonban a Városháza park projekt megvalósítása azóta is várat magára. Emlékezetes, a baloldali politikus 2019-ben főpolgármester-jelöltként még azt ígérte: „Visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtt most parkolóként elkerített területet, amely Budapest ideális főtere lehetne. A téren parkosított agorát alakítunk ki, amely az aktív közéleti részvétel, a nyílt társadalmi vita helyszíne lesz.”

Karácsony
Az udvaron a gyom az úr Fotó: Metropol

A baloldali politikus hivatalba lépése után egy évvel már árnyalta korábbi ígéretét. Akkor azt hangoztatta, hogy az említett fejlesztést több lépésben viszik végig. Első lépésként felújítják a Merlin Színházat, és nagyjából az épület vonaláig parkosítják a teret.

A Magyar Nemzet érdeklődésére 2021 tavaszán a Városháza azt közölte: a beruházás tervezése már 2019-ben elindult, de az egész hivatali, jelenleg zárt parkoló állandó megnyitását nem teszi lehetővé a Városháza homlokzatának balesetveszélyes állapota. Rámutattak, hogy a közpark kialakításának a homlokzat felújításával kell megkezdődnie.

Borítókép: A Városháza belső udvarát magára hagyták (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.