Év végéig biztos marad a kötelező akciózás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelezte: az élelmiszer-inflációt a decemberi tetőponthoz képest már több mint a felével sikerült csökkenteni.

2023. 09. 14. 11:55
null
Budaörs, 2023. július 12. Az árusítótér ártájékoztató táblákkal az idén július elsején indult online árfigyelõ rendszer kapcsán tartott sajtótájékoztató napján a budaörsi Tesco bevásárlóközpontban 2023. július 12-én. Az online árfigyelõ rendszer hatékony fejlesztésnek bizonyult az infláció letörésére, arra, hogy "hatékonyan vegyük föl a szankciós inflációval szemben a versenyt" – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti, szeptember végi határidőről december végéig meghosszabbítja a kormány a kötelező akciózást – közölte Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elmondta, 

az online árfigyelő és a kötelező akciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre inkább csökken Magyarországon az infláció.

 – Az infláció oka a háború és a szankciók, de a kormány nem tétlenkedett, így hónapról hónapra folyamatosan csökkent az infláció - jelentette ki a kormányszóvivő, aki közölte, az élelmiszer-inflációt a decemberi tetőponthoz képest már több mint a felével sikerült csökkenteni.
 

– Ezért döntött úgy a kormány, hogy a kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja

 – hangsúlyozta a kormányszóvivő, aki kitért arra is, hogy működik az online árfigyelő, és a hatóságok is ellenőrzik a boltokat, hogy betartják-e ezeket az akciókat.
A csütörtökön kezdődött demográfiai csúcs kapcsán a kormányszóvivő kiemelte, hogy 2010 óta sikerült egy családbarát fordulatot elindítani, nagy anyagi segítséget és támogatást kapnak a családok a kormánytól. – Nagyon nehéz örökséget vett át a kormány 2010-ben - jegyezte meg.

Hangsúlyozta, a kormány még hatékonyabb eszközt szeretne a gyermeket vállaló családok kezébe adni; 

ahol jól működött a családtámogatási rendszer, ott emeltek rajta, ahol pedig megszűnik a csok, ott új támogatási rendszert fognak bejelenteni.


Borítókép: December végéig marad a kötelező akciózás (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.