Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Ez a SzázSzó nem az a Szárszó – Farkasházy Tivadar meghazudtolta Ujhelyi Istvánt

Magyar Nemzet
2023.09.02. 07:33 2023.09.02. 12:36
Ez a SzázSzó nem az a Szárszó – Farkasházy Tivadar meghazudtolta Ujhelyi Istvánt

„Meglepődve értesültem egy barátomtól, hogy Újrakezdjük a balatonszárszói találkozót! címmel, Ujhelyi Istvánnal Horgas Péterrel sokakat meghívtam szeptember 9-ére a Margitszigetre, ahol a SzázSzó találkozón jelképesen átadom a stafétát” – írta a Népszava szombati számában megjelenő publicisztikájában Farkasházy Tivadar.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a volt szocialista politikus, Ujhelyi István európai parlamenti képviselő néhény hete bejelentette, hogy felélesztené a szárszói baloldali találkozók hagyományát. Akkor úgy fogalmazott, hogy megkereste a korábbi főszervezőt, Farkasházy Tivadar humoristát, valamint Horgas Pétert, a Civil Bázis vezetőjét, akik támogatásukról biztosították. Azonban több baloldali politikus már akkor kételyét fejezte ki a kezdeményezés kapcsán.

Farkasházy szerint Ujhelyi kezdeményezésével nem lenne semmi probléma, „ha a tudtom nélkül általam is jegyzett meghívóban nem áll három olyan állítás, amely enyhén szólva nem felel meg a valóságnak, mert: 1. Nem kezdem velük újra Szárszót. 2. Nem adok át stafétát. 3. Nem hívtam meg rá senkit”.

Kijelentette azt is, hogy a mostani ellenzéknek nem az Orbán-rendszer a legnehezebb ellenfele, hanem saját maga. „Amíg ebben nem tesznek rendet ahelyett, hogy a Tranzitra és Tusványosra járkálnak fügefalevélként, megette a fene az egészet. Adja az ég, hogy e találkozó jól sikerüljön.”

Az ismert baloldali humoristának semmi kifogása, ha összehoznak egy hasonló eseményt, mint Szárszó volt, „erről biztosítottam Ujhelyit, csak ne a nevemben, s ne nevezzék annak. Örömmel üdvözöltem volna a helyszínen, be­ugorva egy órára, de ha ott hozom szóba, csak rontanám vele a bizonyára jó hangulatot, így már csak a távolból tudok minden jót kívánni hozzá”.

 

 

Borítókép: Farkasházy Tivadar, Teddy baloldali humorista balatonszárszói nyaralója egykor a balliberálisok kedvelt fóruma volt. ( Fotó: Nemzeti Sport/Korponai Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.