Ez a SzázSzó nem az a Szárszó – Farkasházy Tivadar meghazudtolta Ujhelyi Istvánt

Az ismert baloldali humorista nem tud semmilyen újraszervezett „szárszói találkozóról”, ő senkit sem hívott meg sehova, és nem ad át semmilyen stafétát.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 7:33
 Farkasházy Tivadar
Pozsony Szlovákia 20100718 Lósport Lovassport 2010 Szlovák Derby Cena Mysa betét­futam Lóverseny Overdose Farkasházy Tivadar Fotó: Korponai Tamás Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Korponai Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meglepődve értesültem egy barátomtól, hogy Újrakezdjük a balatonszárszói találkozót! címmel, Ujhelyi Istvánnal Horgas Péterrel sokakat meghívtam szeptember 9-ére a Margitszigetre, ahol a SzázSzó találkozón jelképesen átadom a stafétát” – írta a Népszava szombati számában megjelenő publicisztikájában Farkasházy Tivadar.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, a volt szocialista politikus, Ujhelyi István európai parlamenti képviselő néhény hete bejelentette, hogy felélesztené a szárszói baloldali találkozók hagyományát. Akkor úgy fogalmazott, hogy megkereste a korábbi főszervezőt, Farkasházy Tivadar humoristát, valamint Horgas Pétert, a Civil Bázis vezetőjét, akik támogatásukról biztosították. Azonban több baloldali politikus már akkor kételyét fejezte ki a kezdeményezés kapcsán.

Farkasházy szerint Ujhelyi kezdeményezésével nem lenne semmi probléma, „ha a tudtom nélkül általam is jegyzett meghívóban nem áll három olyan állítás, amely enyhén szólva nem felel meg a valóságnak, mert: 1. Nem kezdem velük újra Szárszót. 2. Nem adok át stafétát. 3. Nem hívtam meg rá senkit”.

Kijelentette azt is, hogy a mostani ellenzéknek nem az Orbán-rendszer a legnehezebb ellenfele, hanem saját maga. „Amíg ebben nem tesznek rendet ahelyett, hogy a Tranzitra és Tusványosra járkálnak fügefalevélként, megette a fene az egészet. Adja az ég, hogy e találkozó jól sikerüljön.”

Az ismert baloldali humoristának semmi kifogása, ha összehoznak egy hasonló eseményt, mint Szárszó volt, „erről biztosítottam Ujhelyit, csak ne a nevemben, s ne nevezzék annak. Örömmel üdvözöltem volna a helyszínen, be­ugorva egy órára, de ha ott hozom szóba, csak rontanám vele a bizonyára jó hangulatot, így már csak a távolból tudok minden jót kívánni hozzá”.

 

 

Borítókép: Farkasházy Tivadar, Teddy baloldali humorista balatonszárszói nyaralója egykor a balliberálisok kedvelt fóruma volt. ( Fotó: Nemzeti Sport/Korponai Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.