Fejjel ment a pótkocsinak a versenykerékpáros

Forrás: Police.hu2023. 09. 21. 13:27
null
Halom, 2021. július 2. Rendõr helyszínel a Bács-Kiskun megyei Halomnál, ahol halálra gázoltak egy kerékpárost 2021. július 2-án hajnalban. A biciklis nõt egy személyautó gázolta el az 5301-es út 67-es kilométerénél. A balesetben a kerékpáros a helyszínen életét vesztette. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 67 éves versenykerékpáros a csökkentett légellenállás érdekében lehajtott fejjel közlekedett a 6514-es számú úton a minap Karád közelében, amikor figyelmetlensége miatt nekiütközött az úttest jobb szélén huzamosabb ideje parkoló traktor pótkocsijának adta hírül a Police.hu.

A baleset során a férfi súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Helyszíni felvétel (Forrás: Police.hu)

Napjainkban egyre több olyan súlyos kimenetelű közlekedési baleset történik az utakon, amely a járművezető gondatlanságára, illetve a figyelmet elvonó cselekvésekre vezethető vissza. Minden járművezetőnek észben kell tartania, hogy ha néhány másodpercre bármivel elvonják a figyelmüket az útról, az ugyanolyan, mintha vakon vezetnének, így a vezetés közbeni figyelmetlenség komoly közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, és nagyon könnyen balesethez vezethet már két másodpercnyi figyelmetlenség is – hangsúlyozta a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.