időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Két napig oltották a tűzoltók az égő kazalt Szombathelyen + fotók

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, MTI
2023.09.18. 18:24 2023.09.29. 17:07
Két napig oltották a tűzoltók az égő kazalt Szombathelyen + fotók

Péntek délután 150, kazalba rakott kockabála kapott lángra Szombathely határában – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-bejegyzésében.

A helyszínre a szombathelyi hivatásos és önkéntes tűzoltók érkeztek, akik

több vízsugárral próbálták megakadályozni a tüzet, miközben a közelben lévő elektromos elosztószekrényt és trafót védték.

 

A munkát egy erőgép is segítette, ami megbontotta a kazalba rakott bálákat, így a tűzoltók hozzáfértek a még izzó részekhez is.

 

Tűz Bajánál

Harminc hektáron égett száraz fű, gaz, szemét és avar Baja és Bátmonostor között hétfőn – tájékoztatta az MTI-t a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kora délután mintegy három hektáron lángolt száraz fű és avar Baja külterületén, a várostól délre, az 51-es főút közelében. Az oltást a bajai hivatásos tűzoltók kezdték meg.

Később a tűz terjedése már indokolta, hogy a bajai, a nagybaracskai, a szekszárdi, a véméndi és a kalocsai hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezzen. A mintegy harminc hektáron pusztító tüzet hat vízsugárral körülhatárolták, de 

a fellángolások miatt kéziszerszámokkal és erőgépekkel oltottak tovább. 

Munkájukat Bajáról, Szekszárdról és Kalocsáról három vízszállító is segítette.

Az oltásban részt vevők meg tudták akadályozni, hogy a tűz a közelben található lakópark felé terjedjen, így emberéletet nem veszélyeztettek a lángok.

A katasztrófavédelem késő este tudatta, hogy sikerült eloltani a tüzet.

Fotók forrása: Szuhogyi-Balogh Nikoletta tűzoltó főhadnagy

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.