Ki most a „tahóparkoló”? – Karácsony Gergely rendszeresen megszegi a KRESZ-t

A Bors riportjából kiderül, hogy a budapesti főpolgármesternek a kényelem az első, nem érdeklik a közlekedési rendszabályok.

2023. 09. 21. 13:30
null
20210712 MN Budapest A Budapesti Közlekedési Központ sajtótájékoztatója. Téma: kezdődik a munka a Blaha Lujza téren. Résztvevők: Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth László, a BKK projektmegvalósítás igazgatója, Pikó András, a VIII. kerület pol Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester rendszeresen megszegi a közlekedési szabályokat – erről közölt cikket a Bors. Mint megírták, Karácsony Gergely főpolgármester miután autómentes hétvégét hirdetett, végigautózta az ezzel kapcsolatos rendezvényeket. Aztán, hogy kényelmesen érhessen haza, szokásához híven megszegte a közlekedési szabályokat. Nem érdekelte a megállni tilos tábla, sőt félig egy járdára is felparkolt.

Jól látható, hol száll ki az autóból Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Bors

 

A Telex mentegette Karácsonyt

A Bors kifejtette, hogy miután mindez nyilvánosságra került, Karácsony Gergely a Telex segítségét kérte, hogy kimagyarázhassa a dolgot. Közzé is tették, hogy „A szolgálati autó sofőrje nem parkolt a járdán, hanem egy társasház kapubeállójában állt meg a kiszállás idejére szabályosan”.

Csakhogy mindez nem igaz, Karácsony kocsija a megállni tilos táblát figyelmen kívül hagyva, félig a járdán, félig az úttesten áll. Ráadásul egy különösen veszélyes helyszínen, egy buszmegálló és egy gyalogátkelőhely között, egy forgalmas kereszteződés közelében

– emelték ki.

Itt tisztán látszik a parkolás helyszíne Fotó: Bors


Aki megszegi a szabályt a gyalogátkelőhely biztonságos belátását és a busz kiállását egyaránt veszélyezteti. Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy Karácsony egy ház kapubeállójában állt meg szabályosan.

Itt is külön tábla hívja fel a figyelmet: megállni tilos! Fotó: Bors

 

Őrsi Gergely most hallgat

II. kerület első embere, Őrsi Gergely a napokban több posztot is szentelt annak, hogy Kern András szabálytalanul állt meg autójával. Őrsi nyilvánosan „tahóparkolónak” nevezte a művészt. A Bors megkérdezte a kerületi polgármestert, hogy ez a jelző most vonatkozik-e Karácsony Gergelyre is? Őrsi Gergely cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a kép bal oldalán (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.