Edina 2024. február 26.
logo

Karácsony botránya befolyásolhatja a DK-t, hogy támogatják-e + videó

Munkatársunktól
2023.09.27. 17:19 2023.09.27. 18:16
Karácsony botránya befolyásolhatja a DK-t, hogy támogatják-e + videó

Úgy tűnik, egyre kellemetlenebb a Demokratikus Koalíciónak Karácsony Gergely botránya. Az ATV-ben Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy ugyan sűrűn beszélnek a főpolgármesterrel telefonon, de még nem döntöttek a sorsáról, arról, hogy támogatják-e a főpolgármester-jelöltségben.

Egyre jobban érezhető, hogy a DK-nak kellemetlen a Karácsony Gergelyt övező botrány. Mint ismeretes, a főpolgármester miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló 99 Mozgalomnál az OTP feljelentése nyomán is vizsgálódik a NAV, a többnyire külföldi, ismeretlen eredetű pénzek miatt. Karácsony kitart amellett a magyarázata mellett, hogy adománygyűjtő ládákban gyűjtöttek össze több mint félmilliárd forintot.

A Magyar Nemzet szombaton szerette volna megtudni Gyurcsány Ferenctől, hogy mit gondol az ügyről, azonban ez láthatóan annyira kellemetlenül érintette, hogy inkább levegőnek nézte a forgatóstábot.

Lapunk ezúttal a Fővárosi Közgyűlés elején próbálta megtudni a DK-s politikusok véleményét; Kis László III. kerületi polgármester pont ugyanúgy reagált, mint pártelnöke. Nála beszédesebb volt Niedermüller Péter, aki azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció megvárja a nyomozás eredményét és ennek függvényében alakítják ki álláspontjukat. Szaniszló Sándor pedig azon az állásponton van, hogy minden politikai pártnak átlátható finanszírozással kell működnie.

Borítókép: Niedermüller Péter (Forrás: Videa)

Egyre nagyobb bajban Karácsony

Karácsony embere kikotyogta, hogy egy embertől kapta a százmilliókat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.