Karácsony botránya befolyásolhatja a DK-t, hogy támogatják-e + videó

Úgy tűnik, egyre kellemetlenebb a Demokratikus Koalíciónak Karácsony Gergely botránya. Az ATV-ben Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy ugyan sűrűn beszélnek a főpolgármesterrel telefonon, de még nem döntöttek a sorsáról, arról, hogy támogatják-e a főpolgármester-jelöltségben.

2023. 09. 27. 17:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre jobban érezhető, hogy a DK-nak kellemetlen a Karácsony Gergelyt övező botrány. Mint ismeretes, a főpolgármester miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló 99 Mozgalomnál az OTP feljelentése nyomán is vizsgálódik a NAV, a többnyire külföldi, ismeretlen eredetű pénzek miatt. Karácsony kitart amellett a magyarázata mellett, hogy adománygyűjtő ládákban gyűjtöttek össze több mint félmilliárd forintot.

A Magyar Nemzet szombaton szerette volna megtudni Gyurcsány Ferenctől, hogy mit gondol az ügyről, azonban ez láthatóan annyira kellemetlenül érintette, hogy inkább levegőnek nézte a forgatóstábot.

Lapunk ezúttal a Fővárosi Közgyűlés elején próbálta megtudni a DK-s politikusok véleményét; Kis László III. kerületi polgármester pont ugyanúgy reagált, mint pártelnöke. Nála beszédesebb volt Niedermüller Péter, aki azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció megvárja a nyomozás eredményét és ennek függvényében alakítják ki álláspontjukat. Szaniszló Sándor pedig azon az állásponton van, hogy minden politikai pártnak átlátható finanszírozással kell működnie.

Borítókép: Niedermüller Péter (Forrás: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.