Teljesen mást állít Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter + videó

A NAV költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt is nyomoz.

2023. 09. 25. 14:34
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a héten szertefoszlott Karácsony Gergely 99 Mozgalmának adománygyűjtő dobozokról szóló legendája: az ügyben az OTP Bank feljelentést is tett, a NAV pedig költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt nyomoz.

A főpolgármester eleinte azt állította, hogy mikroadományozók ezrei dobták össze a több mint félmilliárd forintot, majd az adományládákról is beszélt Karácsony, de nagyon úgy tűnik, hogy külföldi forrásokról lehetett szó.

A kétes hátterű finanszírozás másik fő haszonélvezője Karácsony Gergely mellett Márki-Zay Péter lett, aki állítása szerint be is lépett a 99 Mozgalomba. 

Márki-Zay azt is elárulta, hogy magával a főpolgármesterrel intézte a 99 Mozgalom számára foglalt plakáthelyek átvételét.

Karácsony Gergely ehhez képest azt állította, hogy Márki-Zay Péter csak formálisan lépett be a mozgalomba, mert a belépése végül meghiúsult.

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.