Kijelölt gyalogátkelőhelyeken gázoltak, többen megsérültek

A rendőrség arra kéri a közlekedésben részt vevőket, hogy tartsák be a szabályokat.

2023. 09. 21. 9:23
gázolt
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen is megsérültek azokban a közlekedési balesetekben Csornán és Győrben, ahol gyalogosokat ütöttek el kijelölt gyalogátkelőhelyeken – adott hírt a Police.hu. A tájékoztatás szerint a csornai rendőröket még kedden hajnalban riasztották egy személyi sérüléssel járó közlekedési balesethez. A járőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 47 éves farádi férfi közlekedett személygépkocsijával Csornán, a Soproni úton. Útja során a Bartók Béla úti körforgalmi kereszteződésből kihajtott, és a kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve – vélhetően figyelmetlen vezetése miatt – elütötte a zebrán éppen átkelő 57 éves helyi asszonyt, aki a balesetben megsérült.

gázolt
Zebrán gázoltak el gyalogosokat Fotó: Police.hu

 

Súlyos megsérült a gyalogos

Aznap, ugyancsak kora reggel Győrben, a Kandó Kálmán úton közlekedett autójával a Hecsei út felől a Vágóhíd utca irányába egy 25 éves helyi férfi, aki az egyik gyalogátkelőhelyéhez érve nem biztosított áthaladási elsőbbséget az ott szabályosan haladó 28 éves gyalogos fiatalembernek, és elütötte őt.

A vétlen pápai férfi először a gépkocsi szélvédőjére, majd az úttestre esett, amelynek során súlyosan megsérült.

A balesetek sérültjeit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, az esetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

 

Fontos intelmek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az esetek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet!

A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen, a KRESZ-szabályokat, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseit és előírásait betartva közlekedjenek! A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintők, lehetőség szerint teremtsenek szemkontaktust az úton közlekedő gépjárművezetővel, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének

– hangsúlyozták.

Borítókép: A gyalogátkelőhelyen gázoltak (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.