időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Lassan halad a vizsgálat az óvodából kiszökött pesterzsébeti gyerekek ügyében

Nagy Orsolya
2023.09.21. 13:41 2023.09.21. 13:46
Lassan halad a vizsgálat az óvodából kiszökött pesterzsébeti gyerekek ügyében

A pesterzsébeti Fidesz nem érti, miért kell ennyit várni, hogy kivizsgálják az óvodából megszökött két kisgyerek ügyét. A múlt heti rendkívüli zárt testületi ülésen vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a pesterzsébeti önkormányzat, ami még folyamatban van.

– Az óvodai szökés ügyében jelenleg rendőrségi eljárás zajlik, illetve az önkormányzat vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, ez folyamatban van. Ezt az ügyet komolyan kell venni, mert gyermekeink biztonsága a legfontosabb – mondta el a Magyar Nemzetnek Buc-Horváth Gabriella, a helyi Fidesz frakcióvezetője, aki szerint ezt az ügyet már rég le lehetett volna zárni. – Nem értjük, hogy a vizsgálatokra miért kellett egy hetet várni, ez is bizonyítja, hogy a baloldali pártok képtelenek gyors, határozott döntést hozni. Ebből is látszik, hogy alkalmatlanok egy város vezetésére – hangsúlyozta lapunknak Buc-Horváth Gabriella.

Szabados Ákos független polgármester az ATV-nek elmondta, az eset rávilágít, hogy az intézmények szabályzata nem megfelelő az ilyen krízishelyzetekre, azokat meg kell változtatni. A vizsgálóbizottság nemcsak az óvodai dolgozók, hanem az intézményvezető felelősségét is vizsgálja.

Ismert, megszökött, majd hazasétált két óvodás kisfiú a pesterzsébeti Gézengúz óvodából. Csak a szerencsén múlott, hogy a gyermekeknek nem esett bajuk, forgalmas út mellett kellett elmenniük, ahol villamos is jár. Az óvoda dolgozói csaknem fél óráig nem vették észre, hogy a két gyermek hiányzik. Az óvónők keresni kezdték a gyerekeket, viszont a jelentést elmulasztották megtenni.

Az ATV úgy tudja: a gyerekek a kerítés közelében lévő fát használták fel arra, hogy átjussanak a szomszédos bölcsőde udvarára, azon keresztül pedig a járdára.


Borítókép: Illusztráció 


 


 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.