Latorcai Csaba: Előbb-utóbb megérkeznek az uniós pénzek

Ezek az összeg járnak a magyar embereknek és a vállalkozásoknak.

Forrás: MTI2023. 09. 15. 22:19
LATORCAI Csaba
Buzsák, 2023. augusztus 24. Latorcai Csaba, a Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszél a Berek Látogatóközpont ünnepélyes átadásán Buzsákon 2023. augusztus 24-én. A létesítmény megvalósítására uniós források felhasználásával több mint félmilliárd forintot biztosított a kormány. Az épületben több interaktív kiállítóhely mutatja be a Nagyberek növény- és állatvilágát, illetve Buzsák népmûvészetét, de helyet kapott benne egy színházterem is. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biztosak vagyunk abban”, hogy előbb-utóbb megérkeznek azok az európai uniós források Magyarországra, amelyek járnak a magyar embereknek és vállalkozásoknak - mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára a Kilencedik Magyarország Barátai Konferencián pénteken.

Az államtitkár azt mondta, alaptalanok az EU Magyarországgal szemben megfogalmazott aggályai.

 Hozzátette: a korrupció szempontjából az unió középmezőnyében helyezkedik el Magyarország, „az Európai Csalás Elleni Hivatal részéről az elmúlt hét évben 500 százalékkal csökkent a hazánkat érintő bejelentések száma”, a demokrácia működése, az igazságszolgáltatás függetlensége tekintetében pedig „lényegesen jobb eredményeket érünk el”, mint egyes uniós országok.

Latorcai Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy három kérdés körül összpontosul az, mi is Brüsszel baja Magyarországgal, miért tartja vissza az uniós forrásokat: a magyar kormánynak a migrációval, a genderideológiával, valamint az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos álláspontja.


A migrációs kérdést úgy lehet összefogással orvosolni, ha a gazdasági problémákat ott kezelik, ahol vannak, tehát Afrikában és a Közel-Keleten – mondta az államtitkár.  „Vannak valódi menekültek, Magyarország azonnal segítő kezet nyújtott, amikor a háború elől menekülve több millió ukrán állampolgár ment át Magyarországon, több ezren most is itt vannak, nekik ingyenes szállást, szociális támogatást, munkalehetőséget biztosítunk” – mutatott rá.

Latorcai Csaba szerint „a genderkultúra jelensége modern gyarmatosítás, ami ellen fel kell lépni”. Az orosz-ukrán háború kapcsán pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány a béke azonnali szükségességére szólít fel, a szankciók pedig nem hozzák meg a várt hatást.

Az államtitkár azt mondta, 

az uniós pénz nem adomány, az egy üzlet része: Magyarország az EU-csatlakozással nagyobb piacot biztosított az uniónak, és tagországként negyedévente ugyanúgy befizet az EU kasszájába, mint a többi ország.


„Minden esély és remény megvan arra, hogy Magyarország 2023. december 31-ig az előző hétéves uniós költségvetési időszak legvégéig neki járó források száz százalékát le tudja hívni, és a lehető leghatékonyabban tudja felhasználni” – fogalmazott Latorcai Csaba. 

Borítókép: Latorcai Csaba (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.